Pasar al contenido principal

Sueca es prepara per a l'inici de la campanya de la sega de l'arròs este pròxim dilluns

L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Agricultura i el Consell Agrari, ha finalitzat els treballs de reparacions i posada a punt dels camins rurals del municipi davant l'imminent inici de la campanya de la sega de l'arròs, que començarà dilluns que ve. 

“La finalitat és facilitar el treball dels agricultors. Per a això, s'ampliaran els efectius de guardes i els seus horaris. També s'han dotat de geolocalizadors als seus vehicles, per a augmentar l'operativitat del servei i la seguretat dels guàrdes”, ha explicat el regidor d'Agricultura i president del Consell Agrari, José Luis Ribera.

Els treballs de posada a punt del terme han consistit, entre altres, en l'asfaltat de diferents trams de camins i la retirada de les espigues d'arròs no desitjat per a disposar d'uns marges més nets. Enguany, la campanya de la sega de l'arròs ha patit un retard degut a les pluges de la primavera que van provocar, al seu torn, un retard en la sembra.

“Una vegada finalitzada la sega, iniciarem de nou els treballs de reparació dels possibles desperfectes que s'hagen pogut produir amb l'asfaltat de nombrosos camins rurals, per als quals destinarem 400.000 euros. Així mateix, i després d'haver obtingut ja el permís de la Conselleria, després de la sega es procedirà a la construcció d'un nou pont que connectarà les partides dels Brassals i el Cavall, pròximes a les Palmeres”, ha assenyalat José Luis Ribera.

L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha explicat també que tota la xarxa de camins rurals del nostre terme municipal s'ha vist seriosament danyada en els últims anys degut a l'efecte de diferents danes i altres episodis climatològics de caràcter important, “per això, en esta legislatura, la nostra màxima ha sigut la de treballar per fases per a anar adequant-los i que puguen donar el servei més òptim possible als usuaris, tant agricultors com totes les persones que puguen utilitzar eixes infraestructures. Des de l'Ajuntament, continuarem apostant per la seua millora contínua”.

Així mateix, la màxima autoritat municipal ha lamentat la lentitud en els tràmits de la burocràcia administrativa a l'hora de poder desenvolupar totes les accions programades, “la qual ens impedeix actuar quan desitgem i ser més efectius en els tempos”.