Pasar al contenido principal

Nules rep el premi a la localitat que més va reciclar en 2023

Nules és la població de l’àmbit d’actuació dels Consorcis C1, C2 i C3-V1 de les províncies de Castelló i de València que més va reciclar durant el passat any 2023. Per aquest motiu, la Generalitat Valenciana i Ecoembes han premiat al municipi al superar la seua taxa de reciclatge en el contenidor groc en relació a l’any anterior.

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua i Infraestructures i Territori en col·laboració amb els consorcis i Ecoembes han lliurat el premi de la sisena edició de “El Reto del Reciclaje 2023” a l’Ajuntament de Nules. Un premi que està dotat amb 6.000 euros que s’ha destinat a l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de Nules.

En l’acte han participat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Nules, César Estañol; el Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco Coll; el coordinador de marqueting d’Ecoembes, Juan Manuel Alonso de Velasco; i la presidenta del Consorci C3-V1 i alcaldessa de Segorbe, Mari Carmen Climent. A més, també ha estat present una representació de l’AECC de Nules amb la seua presidenta, Mercedes Cavero, i tresorera, Pilar Dualde.

Cal assenyalar que Nules ha estat la localitat guanyadora al aconseguir un increment del seu reciclatge en el contenidor groc respecte a l’any 2022 en un 282,43%. En concret, el veïnat de Nules ha recuperat, en els dos mesos de la campanya, més de 62.000 quilos d’envasos.

La campanya es va portar a terme als mesos d’abril i maig i en la mateixa han participat un total de 12 municipis com ara Nules, Almassora, Benicarló, Borriana, Segorbe, la Vall d’Uixó, l’Alcora, Onda, Orpesa, Sagunt, Vila-real i
Vinaròs. I ha consistit en el desenvolupament d’accions de comunicació i màrqueting per a informar a la ciutadania del Reto al mateix temps que l’animava a participar en la mateixa depositant els envasos al contenidor groc.

En definitiva, el Repte ha consistit en incrementar el reciclatge, com a mínim, el 10 per cent de l’aportació total de residus d’envasos de plàstic, llaunes i brics pel que fa al mateix període de l’any anterior. Al respecte, el regidor de Medi Ambient, César Estañol, mostra la seua satisfacció, i ressalta que “aquest premi és per als nostres veïns, que són els que amb el seu compromís han canviat la forma de gestionar els residus que generen, separant-los i dipositant-los al contenidor corresponent. Queda encara molt per fer però aquest èxit és mèrit de tots. Des de l’ajuntament el que hem fet ha estat facilitar la recollida de residus separats en la via pública per ajudar
així al veïnat a reciclar”.

Amb tot, des d’Ecoembes s’explica que en aquesta edició s’ha aconseguit sumar a més de 20.000 persones dels diferents municipis que han participat de les diferents activitats programades. A més, també s’han realitzat més de 1.000 xerrades informatives i de sensibilització que han arribat al voltant de 5.000 persones entre alumnat de diferents centres educatius i membres d’associacions o col·lectius veïnals.