Pasar al contenido principal

Nules celebra del 14 al 17 de setembre la 76 edició de la seua Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola

Nules celebra enguany la 76 edició de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola, en concret els dies del 14 al 17 de setembre tindrà lloc aquesta mostra que és tot un referent del sector agrari a la Comunitat Valenciana, i que compta amb el distintiu de Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

Precisament, l’acte d’inauguració comptarà amb la presència del Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, i del Director General de Desenvolupament Rural, Francisco Javier Benito, entre d’altres autoritats provincials, locals i representants del sector agrari.

Des de la regidoria d’Agricultura i la Comissió de la Fira s’ha estat treballant intensament aquest any per seguir posant en valor aquesta fira. De manera que, el regidor d’Agricultura, César Estañol, ha presentat hui la programació que enguany compta amb diferents novetats.

Així doncs, s’incorpora un nou espai anomenar “El Racó del vi” que comptarà també amb productes de proximitat on els visitants podran participar de tast de vi i de degustacions gastronòmiques; així mateix tindrà lloc el I Concurs de Gossos de Rabera de Nules; a més es va a donar continuïtat  a la zona dedicada al patrimoni i història agrícola de Nules que es va incloure a la fira per primera vegada l’any passat; de la mateixa manera que també es vol potenciar l’espai de productes del camp; i ampliar la zona de ramaderia, entre d’altres.

Racó del Llaurador

En aquest sentit, l’Ajuntament de Nules segueix apostant també en aquesta edició de la fira pel “Racó del Llaurador” amb una programació pròpia amb ponències relacionades amb el sector i en la qual participen diferents entitats i associacions agràries, “el Racó del Llaurador s’ha convertit en un punt de trobada important per al sector, per tant seguim apostant per aquest espai que es va introduir fa uns anys a la programació de la fira”, comenta César Estañol.

La fira comptarà amb demostracions com la dels ferradors, amb el X Concurs de Forja, un taller de caça i natura per als més menuts, o amb la tradicional exhibició d’oficis artesans, entre d’altres, “la fira segueix creixent i cada edició comptem amb més implicació d’entitats, empreses, i associacions. És una mostra que presenta tradició i modernitat”, apunta Estañol.

Amb tot, juntament amb els tradicionals expositors del sector agrari hi haurà una representació d’altres sectors com l’automobilístic, a més també hi participen  associacions i comerç local, artesans, i el sector de la gastronomia i entreteniment.