Pasar al contenido principal

Nova protesta este diumenge a València per reclamar una implantació racional de les energies renovables al nostre territori

La Coordinadora valenciana per la ubicació racional de les energies renovables ha convocat este diumenge una concentració a la plaça de la Verge de València per demanar a totes les forces polítiques valencianes que s’impliquen en la rectificació del Decret 14/2020 que regula la implantació de les energies renovables al territori valencià.

L’acte tindrà lloc a les 12.00 h i posteriorment es farà arribar als diferents grups polítics representats a les Corts Valencianes una carta en aquest sentit.

En l’acte participaran delegats de totes les poblacions i comarques afectades  i escenificaran un representació paròdica de la situació tan negativa que amenaça la vitalitat i bona salut ambiental del nostre territori.

Han confirmat la participació en la concentració els següents pobles: Alborache, Alcalà de Xivert-Alcossebre, Ayora, Alzira, Beneixama, Benlloc, Buñol, Borriol, Catadau, Carcaixent, Chella, Chiva, Elda-Petrer, Les Coves de Vinromà, Montesa, Morella, Sant Joan de Moró, Siete Aguas, Turís, Utiel-Requena, Vall d Alba, Vilafamés i Villar

Aquest acte forma part de la campanya que la Coordinadora està portant a terme i que complementa una intensa tasca de presentació d’al·legacions als projectes ubicats irracionalment (la immensa majoria). Una tasca també d’informació a la ciutadania, de conscienciació i de protesta, en defensa del territori, per protegir-lo dels impactes indesitjables d’una mala ubicació de les renovables. Impactes que es podrien evitar amb una ubicació racional, en sol urbà i urbanitzable, als municipis on es concentra la major demanda energètica. Per aconseguir açò cal rectificar el decret 14/2020, que ha resultat ser molt defectuós i contradictori i que no protegeix adequadament els valors agraris, paisatgístics i ecològics del nostre territori.

La Coordinadora vol deixar palès que continuaran les accions de carrer, així com les intervencions en xarxes socials i les accions legals per evitar que seguisca la ubicació irracional d’aquestes instal·lacions que van a parar, pràcticament totes, a SNU (sòl no urbanitzable) en comarques d’interior.

Anuncien a més que no pararan de manifestar-se i mobilitzar-se "fins que no es modifique el decret i advertim que cada dia que passa hi ha més gent a les nostres comarques que s’incorpora a la defensa d’aquests objectius i ho tindrem molt en compte de cara a les eleccions que s’aveïnen".

La Coordinadora, amb aquest acte, manifesta novament la seua voluntat de diàleg i negociació amb l’administració per millorar una normativa clarament defectuosa, en benefici de tots els valencians.