Pasar al contenido principal

Medi Ambient de la Diputació de València posarà en marxa l’Observatori del Clima en Ruta

La Diputació de València i la Fundació València Clima i Energia han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de desplegar en l’àmbit comarcal, i de manera itinerant, l’activitat que actualment la fundació oferix a la ciutat de València amb l’Observatori del Canvi Climàtic.

Amb la posada en marxa de la col·laboració i a partir de l’any que ve, l’àrea de Medi Ambient de la Diputació reproduirà el missatge de l’Observatori del Canvi Climàtic als municipis valencians, mitjançant tallers i activitats sobre estalvi i eficiència energètica, prevenció de residus i reutilització, i consum responsable. Per la seua part, la Fundació València Clima i Energia aportarà el personal i els mitjans materials i educatius necessaris, així com una experiència de quasi deu anys.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha valorat positivament la col·laboració i ha manifestat que “l’educació ambiental ha demostrat ser una eina clau, i la millor manera de formar i sensibilitzar a la ciutadania és a través d’accions implementades per entitats que sàpiguen transmetre, de forma adequada i amb una contrastada base científica, què és el canvi climàtic, com afrontar-lo i com adaptar-se”.

La situació d’emergència climàtica en la qual ens trobem requerix d’accions transformadores, efectives i contrastades per a lluitar contra el canvi climàtic. L’Observatori del Canvi Climàtic és un centre municipal que acull cada any centenars de visites i milers de visitants, els quals els atorguen una altíssima valoració a les activitats realitzades (9,17 en 2018, 9,41 en 2019 i 9,18 en 2020). En 2020, tot i les complicacions com a conseqüència de l’emergència sanitària, l’Observatori va atendre a 4.341 persones.

L’Observatori del Canvi Climàtic de la ciutat de València, equipament d’educació ambiental en actiu des de 2012, té un ampli ventall d’activitats que amb esta col·laboració s’exportarà a centres educatius com també associacions culturals i professionals, així com a esdeveniments en carrers o recintes, donada la seua àmplia experiència en tota mena d’activitats, fires i interacció amb grups diversos de població i alumnat.