Pasar al contenido principal

Les exportacions agroalimentàries pugen un 1,2% fins a maig

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana han pujat un 1,2% en el període de gener a maig d'enguany; situant-se només per darrere del sector de l'automoció, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç. En el global han ascendit a 13.541,4 milions d'euros en els primers cinc mesos de l'any, la qual cosa representa un increment del 2,3% respecte al mateix període de l'any anterior.

Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb el 11,1% de les exportacions. En l'acumulat gener-maig, el sector d'automoció registra un ascens del 6%. Li segueixen, després de les agroalimentàries, les semimanufactures no químiques, que no varien, mentre els productes químics experimenten un increment del 4,3%.

En estos primers mesos de l'any, béns d'equip i manufactures de consum representen tots dos el 10,5% del total exportat, amb ascensos del 5% i del 3,1% respectivament. Destaca l'ascens de l'exportació de mobles, xifrat en un 10,6%.

Per àrees geogràfiques, Europa concentra el 68,4% de les exportacions de la Comunitat Valenciana, amb un descens del 0,8%. Alemanya és la primera destinació de les exportacions valencianes amb 1.954 milions d'euros i un ascens del 3,1%. Li segueix França, amb 1.622 milions d'euros i un descens del 9,5%. Regne Unit, per contra, experimenta un increment del 6,6% en aquest període.

Les vendes dirigides a Amèrica experimenten un destacat augment del 22,7% gràcies a l'increment del 42,9% de les exportacions dirigides a Nordamèrica. Per part seua, les exportacions a Àsia s'incrementen un 3%, amb un destacat augment del 14,3% de les exportacions a la Xina.