Pasar al contenido principal

Les exportacions agroalimentàries creixen un 2,3% fins a setembre

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana van experimentar un creixement del 2,3% durant el període de gener a setembre, amb un pes del 17,8% de l'exportació valenciana, i situant-se les segones en importància darrere les d'automoció. Van augmentar més que el conjunt de les exportacions que ho va fer en un 1,6%

El volum global de les exportacions va ascendir a 23.133,7 milions d'euros en eixe període. Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb el 10,7% de les exportacions espanyoles.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha ressaltat "l'aposta de les empreses valencianes pels mercats internacionals, més important si cap davant els vaivens de l'economia mundial". Parra ha reiterat l'"aposta de la Conselleria d'Economia Sostenible per donar suport i facilitar la seua internacionalització" amb mesures concretes adaptades a les seues necessitats i amb iniciatives com el recentment finalitzat Congrés Go Global que s'ha saldat amb el desenvolupament de 1.500 agendes concertades entre pimes i empreses importadores internacionals i el personal de la Xarxa Exterior de l'Ivace.

"Treballem en estreta col·laboració amb la resta d'entitats i amb els sectors productius per a oferir serveis a mesura que faciliten la seua estratègia en els diferents mercats", ha assenyalat.

Desglossament dades

Per províncies, València exporta productes valorats en 13.344 milions d'euros, amb un 3,5% d'increment respecte al mateix període de l'any anterior. Castelló exporta per valor de 5.782,5 milions d'euros, la qual cosa representa un descens del 2,3% i Alacant exporta per valor de 4.007,1 milions d'euros, amb un ascens del 1,2%.

Per àrees geogràfiques, la Unió Europea registra la mateixa xifra d'exportacions que en el mateix període de l'any anterior, amb Alemanya com a primera destinació de les exportacions valencianes amb 3.171,8 milions d'euros i un ascens del 2,5%. Li segueix França, amb 2.734,8 milions d'euros i un descens del 7,9%. Regne Unit, en tercer lloc, experimenta un increment del 4,9%.

Les vendes dirigides a Amèrica del Nord experimenten un destacat increment del 28,7% motivat per l'increment del 133% de les exportacions al Canadà. els Estats Units creix un 16%. Amèrica Llatina registra un descens del 0,3%.

Les exportacions amb destinació a Àsia creixen un 0,3% mentre Àfrica experimenta un descens del 1,7%.