Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Sant Jordi promociona els productes autòctons en la fira francesa de Le Marché Au Gras

L'Ajuntament de Sant Jordi ha aprofitat la seua bona relació amb el municipi francés de Pechabou per a promocionar el consum de l'oli, les mandarines i licors artesans dels productors locals amb un estand propi en la fira Le Marché Au Gras’, que s'ha celebrat en aquesta localitat del sud de França.

Cal tindre en compte que tots dos municipis estan germanats, per la qual cosa l'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, ha aprofitat el cap de setmana per a reunir-se amb l'alcaldessa de Pechabou i els seus regidors per a estudiar nous projectes que puguen beneficiar al municipi del Maestrat.

Iván Sánchez Cifre ha valorat molt positivament aquesta trobada perquè “tant l'oli de la Cooperativa Agrícola de Sant Jordi com les mandarines i els licors dels nostres productors locals han tingut molt bon acolliment i permet obrir oportunitats per a ells, així com per a promocionar turísticament el poble en el sud de França, ja que aquesta fira atrau a milers de visitants”.

A més de les activitats promocionals que s'han desenvolupat aquest cap de setmana, a nivell institucional hi ha hagut contactes de l'alcalde de Sant Jordi amb la seua homòloga i regidors de Pechabou per a plantejar projectes en comú, a més d'intercanviar experiències que puguen desenvolupar cada municipi.

La idea, a més, és que representants de Pechabou, puguen participar en la fira que celebra Sant Jordi tradicionalment a l'agost. De fet, igual que ha fet Sant Jordi ara, “ells baixaran a la fira que celebrem a Sant Jordi durant el mes d'agost per a promocionar els seus productes”, ha explicat Iván Sánchez Cifre.

Pechabou és un municipi de 1.500 habitants que està situat a tan sols 12 quilòmetres del centre històric de Toulouse. És un poble molt atractiu durant tot l'any, ja que ofereix a veïns i visitants la possibilitat de gaudir de nombroses activitats organitzades per les diferents Associacions culturals, lúdiques i esportives, com a exemple destaquen: Associació de Pintors Amateur locals, coral, fútbol, tennis de taula, esgrima, grup de teatre, grup de ball, cursos d'idiomes, etc.

Les festes del poble se celebren cada any l'últim cap de setmana d'agost, encara que el seu esdeveniment festiu més destacat és aquest que se celebra a mitjan novembre: "Le Marché Au Gras" (Mercat del Foie gras). En el mateix participen artesans arribats d'altres poblacions veïnes de Pechabou ofereixen els seus productes de gran qualitat, com ara: el foie gras en totes les seues variants, magret d'ànec, formatges de la zona, embotits de cérvols, melmelades casolanes i vins de la regió, així com l'oli d'oliva verge i les mandarines de Sant Jordi, tots dos productes molt benvolguts per veïns i visitants d'aquesta fira francesa.