Pasar al contenido principal

L’Ajuntament d’Altea presenta la pàgina web de la comunitat energètica local

L’Ajuntament d’Altea presenta a la ciutadania la pàgina web de la comunitat energètica de la localitat: www.comunitatenergeticaaltea.com. La pàgina recull la informació corresponent a les instal·lacions del projecte d’Altea i un espai de preguntes freqüents que responen molts dels dubtes inicials que poden sorgir.

A més, les persones interessades en formar part de la comunitat energètica local poden inscriure’s en el formulari habilitat en la pàgina web i poden demanar més informació a través del correu electrònic.

La Comunitat Energètica d’Altea ha estat impulsada per l’Ajuntament d’Altea amb l’ajuda tècnica de Sapiens Energía. La seua fórmula és la d’associació, i naix amb l’objectiu de promoure i gestionar un model d’autoconsum energètic compartit, sostenible, just i eficient.

Hi ha tres formes de participar en la comunitat energètica d’Altea:

  • Com a soci/a, contribuint a impulsar nous projectes.

  • Com a soci/a usuari/a-inversor/a, adquirint una quota de participació que permet beneficiar-se de l’energia generada i, per tant, de la reducció de la factura de la llum.

  • Com a soci/a usuari/a facilitador/a: cedint l’ús d’una coberta perquè s’ubique una instal·lació d’altre projecte.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, convida a veïns i veïnes a inscriure’s i “formar part de la comunitat energètica per a protagonitzar la transformació del model energètic que estem impulsant. Amb l’autoconsum tot són beneficis: per al medi ambient, perquè s’utilitza energia neta i es contribuïx així a lluitar contra el canvi climàtic; per a la societat, perquè l’energia es democratitza i és un model més just; per a l’economia local, perquè estalvia en la factura de la llum tant de particular i comerços com d’edificis municipals”.

Juan Sacri, president de Sapiens Energía, destaca que amb les dues instal·lacions d’Altea “s’evitarà l’emissió de 104 tones de CO2 a l’any a l’atmosfera, l’equivalent a plantar 570 arbres, mentre que 85 vivendes i comerços podran beneficiar-se dels estalvis gràcies a l’autoconsum”.