Pasar al contenido principal

L'Ajuntament d'Almenara bonificarà l'any que ve un 50% de l'IBI rústic dels terrenys nets i en bon estat

L'Ajuntament d'Almenara (Plana Baixa), després de l'aprovació en Ple de la proposta de l'equip de govern, bonificarà l'any vinent la meitat del cost de l'IBI rústic de tots aquells propietaris que tinguen les parcel·les netes i en bon estat. La  mesura pretén evitar que hi haja zones de cultius abandonats que provoquen insalubritat i incendis

La proposta ve determinada segons l'alcaldessa Estíbaliz Pérez perquè “busquem aportar solució a un dels problemes que s'estan trobant moltes localitats, com la nostra, que són les zones de cultius abandonats que es converteixen en focus d'insalubritat amb animals, insectes, o plagues que poden passar als camps veïns o fins i tot suposar un risc d'incendi”. Per això “busquem incentivar i premiar amb la bonificació del 50% de la taxa als propietaris que tinguen els seus terrenys nets i en bon estat” per a “evitar problemes d'insalubritat en el terme municipal, així com els que puguen afectar camps veïns que sí que estan cultivats correctament”.

El sistema serà per al pròxim exercici, any en el que es bonificarà la taxa. El propietari interessat haurà d'acudir al consistori a sol·licitar durant el mes de gener de 2020 aquesta bonificació per neteja del seu terreny. A partir d'ací s'activarà tot el procés que comportarà la comprovació per part de la Guàrdia Rural, que acudirà a verificar que el terreny està net i en condicions. En aquest cas s'aplicarà la bonificació.