Pasar al contenido principal

La varietat Argila, generada en l'IVIA, inclosa en la DOP Arròs de València

Ahir, es va publicar en el BOE la inclusió de la varietat Argila, generada en l'IVIA, en la Denominació d'Origen protegida Arròs de València. Aquesta varietat prové de JSendra i és el resultat dels treballs de Millora Genètica duts a terme en el Departament de l'Arròs de l'institut.

Les característiques del gra en les varietats són de caràcter genètic i, per tant, heretable. D'aquesta manera, la varietat Argila conserva característiques de JSendra en les dimensions del gra i el contingut en amilosa. Així, Argila presenta un gra mitjà i perlat amb unes dimensions equivalents, 5.7 mm d'ample, una relació Longitud/amplària d'1.7, i un contingut en amilosa entre el 16 i el 18%.

Les característiques organolèptiques del gra cuit i el seu comportament durant la cocció són bones per a l'elaboració de plats tradicionals valencians, presentant una consistència i adhesivitat mitjana i un temps de gelatinització en la cocció de 19-20 minutos.

Les plantes d'aquesta varietat són, igual que les de JSendra, molt productives però la seua altura és major i el seu cicle més curt (maduren 125 dies després de la sembra).

Tots els detalls en: