Pasar al contenido principal

La Generalitat adjudica la redacció del projecte de construcció del tram ciclopeatonal Potries-Gandia de la Via Verda del Serpis

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha signat el contracte, per valor de 99.583 euros, per a la redacció del projecte de construcció de l'itinerari ciclopeatonal Potries-Gandia que forma part de la Via Verda del Serpis.

Com ha informat la responsable del departament, Rebeca Torró, “d'aquesta manera, des de la Conselleria fem un pas important en la recuperació com a via de ciclovianants de l'antic traçat ferroviari que unia Alcoi i el port de Gandia”. Segons ha explicat, l'objectiu és “establir un itinerari continu per a ús de ciclistes i vianants d'aproximadament 56 quilòmetres de longitud, i que recorrerà onze municipis de les comarques de l'Alcoià, El Comtat i La Safor”.

Així mateix, la consellera ha recordat que l'adequació de la 'Via Verda del Serpis' s'està realitzant per trams i en diverses fases, segons el grau de dificultat i les característiques de les actuacions a realitzar.

Passarel·la sobre l'AP-7 i el barranc

El tram Potries-Gandia, que tindrà una longitud aproximada de 6 quilòmetres, s'iniciarà en el límit nord del nucli urbà de Potries, i continuarà pels camins ja existent fins a la CV-680, on la via de ciclovianants discorrerà paral·lela a la carretera al seu pas pels termes de Beniflà, Beniarjó i Almoines. A més, inclourà una passarel·la per a salvar l'AP-7, així com el barranc que discorre paral·lel.

En aquest sentit, Rebeca Torró ha recordat que “per a la Generalitat, en la seua aposta ferma per la mobilitat sostenible, és fonamental donar continuïtat als itineraris ciclopeatonales i resoldre els obstacles que infraestructures com a autovies, línies de tren o llits, suposen per a la mobilitat no motoritzada i que impedeixen que un recorregut que es podria realitzar caminant o amb bicicleta, s'haja de fer amb un vehicle motoritzat”.

Per a la consellera, “és prioritari poder oferir als usuaris i usuàries un corredor segur, còmode i accessible com una alternativa atractiva a la mobilitat tradicional, i donar solució el dèficit d'infraestructures existents en aquesta zona”.

A més, ha afegit, “en recuperar les vies verdes, des de l'administració estem no sols propiciant l'esport i l'oci saludable, sinó també el respecte pel territori i el medi ambient, i potenciant una mobilitat, un turisme i un desenvolupament més sostenible”.

Connectarà amb amb Gandia

La via de ciclovianants Potries-Gandia continuarà seguint el traçat de la CV-680 fins a aconseguir de nou l'antiga plataforma ferroviària, enllaçant amb el pas inferior existent que creua la N-332. El final de l'actuació enllaçarà amb la passarel·la de ciclovianants que connecta amb el centre urbà de Gandia.

El projecte s'emmarca en la Xarxa d'Itineraris no Motoritzats de la Comunitat Valenciana (XINM) que inclou la recuperació d'antics traçats ferroviaris en desús per a l'adequació com a vies verdes pel seu alt interés recreatiu i esportiu i per a potenciar una connexió sostenible entre localitats.