Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló renova el seu conveni amb la Jaume I i duplica el pressupost per a la segona edició de Talent Rural

La Diputació de Castelló ha renovat el conveni amb la Universitat Jaume I per emprendre la segona edició del programa de pràctiques formatives en empreses situades a municipis de l’interior de la província Talent Rural. Enguany, la institució provincial ha duplicat el pressupost que aporta a la iniciativa. En total, 29.540 euros que es destinaran a cobrir l’estada de l’estudiantat participant en la localitat on s’emplaça l’empresa i a cobrir les despeses de Seguretat Social d’aquesta.

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha manifestat que aquest increment en l’aportació al programa respon a «l’aposta de la institució supramunicipal per les zones d’interior com a espais de futur laboral i vital per a les generacions més joves». En aquest sentit, ha recordat que l’objectiu principal de la Diputació és «dinamitzar l’entorn rural mitjançant les sinergies que es creen entre el talent universitari que aporta l’alumnat i el know-how de les empreses que desenvolupen la seua activitat en zones amb menys població». Un objectiu que s’emmarca, a més, en la lluita de la corporació provincial pel repte demogràfic.

Per la seua banda, la Universitat Jaume I obrirà pròximament el termini de presentació de sol·licituds a Talent Rural per a les empreses o entitats creatives i innovadores que per estar emplaçades en poblacions rurals són desconegudes o tenen dificultats per atraure el talent.

La primera edició va poder dur-se a terme durant la tardor de 2020 i va comptar amb set estudiants de grau i màster oficial de l’UJI com a participants en aquest programa pilot i pioner al País Valencià desenvolupat en poblacions amb menys de 3.000 habitants de la província de Castelló, com Atzeneta, Cortes de Arenoso, Montanejos, Morella, Sot de Ferrer, Vistabella i Vall d’Alba.