Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló garanteix la viabilitat de l’escorxador de Vinaròs

El Consell General de l'Escorxador Comarcal Zona Nord s'ha reunit hui a Castelló sota la presidència de la diputada Lluïsa Monferrer per a abordar la viabilitat de la planta càrnica de Vinaròs. Amb el vistiplau d'aquest òrgan s'ha acordat condonar el pagament del cànon a l'empresa càrnia arrendatària de les instal·lacions, propietat de la Diputació, en compensació per les inversions en infraestructures i equipament que ha efectuat en els últims anys. 

La diputada de l’àrea, Lluïsa Monferrer ha assegurat que l’objectiu és garantir la viabilitat de l’escorxador i de l’empresa que hi treballa, que donat la situació de crisi que ve patint el sector des de fa anys ha vist caure considerablement el nombre de vendes i encomandes i, en conseqüència, de la facturació anual.

“Després d’escoltar l’empresa i valorar totes les opcions possibles hem decidit triar la més beneficiosa per a ambdues parts. Per una part, la companyia no haurà de fer front al pagament del deute que arrossega des de fa més d’una dècada amb la Diputació a l’amortitzar les actuacions de millora que durant aquest període de temps han efectuat per a millorar el servei que presten; i per una altra part garantim que l’empresa puga seguint operant i mantenint tots els llocs de treball”.

Cal recordar que l’actual contracte vens aquest mateix any, pel que s’ha efectuat la liquidació del contracte. “Això ens plantejava un problema al no haver-se fet efectiu el pagament del cànon en els últims exercicis, tot i això hem posat tot de la nostra part per a arribar a una solució i posar fi a una anomalia que deuria haver-se tractat fa molts anys”. Tot i la finalització del contracte, l’empresa adjudicatària continuarà prestant el mateix servei fins que es resolga la nova concessió.