Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló es compromet a revitalitzar el turisme en els municipis afectats per l'incendi de Les Useres i a complementar les ajudes estatals i autonòmiques

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha traslladat hui als alcaldes de Les Useres, Jaime Martínez; Figueroles, Luis Gregori; Llucena, David Monferrer, i Costur, Víctor García, la “clara intenció de la Diputació de Castelló d'estar al costat dels municipis” afectats per l'incendi que va cremar el mes d'agost passat unes 800 hectàrees dels quatre termes municipals.

José Martí, acompanyat pels diputats de Desenvolupament Rural i Carreteres, Santi Pérez, i de Cooperació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, ha traslladat als alcaldes que la Diputació es coordinarà amb la Generalitat i el Govern per a “complementar les ajudes que permeten escometre les necessitats dels ajuntaments”. Per això, el primer pas ha de ser analitzar tots els aspectes en els quals actuaran les administracions autonòmica i estatal, “que sabem que ja estan treballant per a conéixer les primeres valoracions dels danys i les posteriors intervencions”.

Igual que amb els municipis afectats per l'incendi de Bejís, en aquest cas “estudiarem també la possibilitat de signar convenis per a cobrir allò que no siga atés per Generalitat i Govern i que puga ser recollit per la Diputació”.

En aquest sentit, un dels principals camps en els quals pot actuar la institució provincial és en la revitalització del turisme en la zona. “Els alcaldes ens han deixat palés que aquesta podria ser una de les vies de treball que podem escometre, per la qual cosa veurem els passos a donar per a estar al seu costat en aquest aspecte”, ha assenyalat Martí.

1.- La Diputació de Castelló elaborarà un Pla d'Ocupació perquè els ajuntaments afectats puguen contractar persones desocupades que es puguen destinar a la reparació d'instal·lacions i serveis municipals afectats pels incendis i que es coordinarà i complementarà amb els plans que aprove la Generalitat Valenciana.

2. -La Diputació de Castelló aprovarà línies d'ajudes, en coordinació amb la Generalitat Valenciana i el seu pla de recuperació anunciat, perquè els ajuntaments afectats activen ajudes a autònoms i PIME per a fer front als efectes econòmics negatius que han tingut en les activitats de tots els sectors: explotacions agràries, ramaderia, càmpings, comerços, establiments hotelers, etc.

3.- La Diputació de Castelló complementarà les ajudes que altres administracions públiques destinen als habitatges afectats pels incendis, tant de primera com de segona residència, fins a aconseguir el 100% dels danys.

4.- La Diputació de Castelló prorrogarà totes les línies i programes d'ajuda que els ajuntaments afectats tenen concedides i que a causa de l'incendi puguen patir retards en la seua execució.

5.- La Diputació de Castelló aprovarà línies nominatives d'ajuda als ajuntaments afectats pels incendis, que puguen ser utilitzades a sufragar les despeses extraordinàries i la despesa corrent que aquests ajuntaments han hagut d'assumir a conseqüència dels incendis.

6.- La Diputació de Castelló sol·licita que el Patronat Provincial de Turisme dissenye plans específics per a recuperar l'activitat turística en els municipis afectats i que ho faça en coordinació amb l'Agència Valenciana de Turisme.

7.- La Diputació de Castelló crearà una Oficina de Coordinació i Seguiment de les mesures per a aconseguir el seu màxim desenvolupament i l'eficàcia en la coordinació amb la resta d'administracions públiques, especialment la Generalitat Valenciana. Es crearà, a més, una Comissió Informativa Especial per a canalitzar i coordinar tota la informació i els plans d'actuació.