Pasar al contenido principal

Agricultura repartirà fins a maig fruita i llet a 136.500 escolars de 650 col·legis de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca repartirà fruita i llet a 136.500 escolars de 650 col·legis de la Comunitat Valenciana fins a maig de 2024, en el marc del programa ‘Fruita a les escoles’, que es recupera després d’uns anys paralitzat per la pandèmia.

L’objectiu d’esta mesura és incorporar en la població escolar hàbits d’alimentació saludable i augmentar el seu coneixement sobre el medi rural. A més dels repartiments de fruita, hortalisses i llet, es duran a terme activitats educatives en els col·legis.

A la fi del mes de gener es van iniciar els repartiments de fruita en 650 centres escolars que participen en este programa. I al març començaran els repartiments de llet. En total està previst realitzar 13 repartiments de fruites i hortalisses i 8 repartiments de llet fins a maig, amb intervals d’una setmana.

El programa és finançat amb més d’1,5 milions d’euros pel Fons Europeu de Garantia Agrària i per la Generalitat.

‘Fruita a les escoles’ fomenta el consum de fruita ecològica, de proximitat i amb segell de qualitat diferenciada reconeguda per la UE amb reglaments específics (amb garantia d’origen DO, IGP…).

A més, es promouen activitats educatives d’acompanyament per a la conscienciació del consum conscient i responsable, i per a reivindicar el paper de l’agricultor en la qualitat de l’alimentació i en la conservació del territori: preus dignes dels productes agroalimentaris, hàbits alimentaris saludables, cadenes alimentàries locals, producció sostenible i ecològica i desaprofitament d’aliments.