Pasar al contenido principal

Els guardes rurals de València utilitzaran un dron per a captar dades informatives i facilitar els treballs d'inspecció

El servei de Guarderia Rural del Consell Agrari Municipal i la seua unitat tècnica implantaran l’ús d’un dron per millorar la captació de dades informatives en el seguiment de l’estructura de parcel·les, cultius, sistemes de reg, vies i sendes rurals. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha explicat que l’ús del dron “ajudarà a les tasques d’inspecció, amb el benefici que això suposa per contribuir de forma activa en la conservació i millora de l’espai de l’horta de València”.

Amb esta iniciativa es dotarà a la Guarderia Rural i la seua unitat tècnica de recursos formatius i tecnològics que ajudaran en el servei actual de vigilància i inspecció de zones d’horta i marjal al terme municipal de València. Així, hi haurà formació pràctica i teòrica per a dos guardes rurals del Consell Agrari Municipal i un enginyer agrònom. A més, l’organisme autònom municipal s’encarregarà de la gestió documental per a la implantació de drons en escenari genèric i espai aeri controlat, així com de les dades de vol que facilitarà el servei de Guarderia Rural.

Les primeres proves ja s’han efectuat en l’entorn de Rafalell i Vistabella i en el del Parc Natural de l’Albufera. “Tot, per posar en valor la nostra horta com a espai d’acreditats valors agraris, ambientals, paisatgístics, etnogràfics, històrics i culturals amb una vigilància i inspeccions que disposaran de més informació gràcies al dron”, ha explicat el regidor.

El dron s’utilitzarà per captar imatges en sectors concrets que requerisquen un control especial ajudant a la seua localització. Els mapes generats i la informació visual proporcionaran detalls de la mida i desenvolupament de les explotacions agràries, permetrà estudiar els cultius i el seu entorn i les propietats del sòl o la presència de males herbes.