Pasar al contenido principal

El Gal Maestrat Plana Alta llança la segona edició de la campanya Rurals i amb Futur per a atraure emprenedors al territori rural

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha posat en marxa la segona edició de la campanya ‘Rurals i amb Futur’ amb l'objectiu de visibilitzar les oportunitats que ofereix emprendre negocis en el territori rural. L'associació de 24 municipis de l'interior de la província de Castelló ha reiniciat aquesta iniciativa després del bon resultat generat per la primera edició, en la qual van participar tant xicotets empresaris com empresàries de la província que han iniciat o expandits els seus negocis en aquests pobles.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha explicat que “a més de generar oportunitats a través dels nostres plans d'ajuda per a invertir en negocis del territori rural, també donem a conéixer exemples pràctics d'emprenedors, molts d'ells dones, que han llançat els seus propis negocis i que exposen els avantatges que té emprendre als pobles de l'interior del nostre Grup d'Acció Local. És una forma efectiva i directa d'assentar famílies als nostres pobles i evitar la despoblació”.

A través de les xarxes socials del GAL Maestrat Plana Alta s'estan exposant aquests casos d'èxit, encara que amb esforç i constància per part de les persones que impulsen aquestes empreses. L'any passat es van reunir tots aquests casos en un llibre en el qual, com explica Domingo Giner, “fem un recorregut per aqueixos testimoniatges, acompanyant a les emprenedores i els emprenedors en aqueix camí a la transformació, i també reflectim la perspectiva dels alcaldes dels pobles que formen part del GAL, com a testimonis directes de la realitat del nostre territori rural en el qual vivim”.

Com expliquen en els post que s'estan penjant en Facebook aquests dies, “treballem diàriament amb dones i homes emprenedors, valents i il·lusionats que aposten per crear un futur millor als seus pobles. I volem donar-los veu en les Xarxes Socials per a visibilitzar les moltes oportunitats que obri el nostre territori rural al desenvolupament d'il·lusions professionals que són població, riquesa i ocupació per als nostres pobles”.

La gerent del GAL Maestrat Plana Alta Leader 1420, Marta Urban, per part seua, també destaca que “des del Grup d'Acció Local tractem d'ajudar i acompanyar a aquests emprenedors i emprenedores en aqueix procés de creació de les seues empreses, amb l'assistència tècnica que els hem prestat des dels inicis. I el que pretenem en repetir aquesta campanya és plasmar tot aqueix treball com un recurs per a continuar generant il·lusió, per a ser motor d'aqueixa mirada als pobles perquè cada dia siguen més les persones que tinguen aquesta visió d'il·lusió, de desenvolupament professional i laboral”.

La qualitat de vida, clau contra la despoblació

La qualitat de vida del poble és el punt fort més destacat pels emprenedors entrevistats. És per això que el president del GAL, Domingo Giner, assegura que “és un factor que hem de promocionar per a continuar atraient a més persones als nostres pobles, perquè en els temps complicats que ens ha tocat viure hem sigut testimonis de com als nostres pobles es manté una excel·lent qualitat de vida que no es té en altres llocs”.

En aqueix sentit, Giner ha incidit en què “el futur està en mans de les persones que aposten per aquest territori rural, i el GAL continuarà amb el seu treball aliat d'aqueixa labor, d'aqueixa il·lusió, amb aquest lema que resumeix la inclinació a la seua essència i el repte de continuar mirant al futur: rurals i amb futur”.

Cal recordar que les ajudes LEADER està cofinançades per les següents entitats, fons FEADER de la Unió Europea amb el 53,00%, Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana amb el 38,14% i el Ministeri d'Agricultura amb el 8,86%.