Pasar al contenido principal

El Consell Agrari de València presenta este dimecres un projecte pilot de compostatge amb palla d'arròs

El Consell Agrari Municipal de València mitjançant un conveni amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha desenvolupat un projecte pilot de compostatge, que serà presentat este dimecres a “La Cebera” (Alcaldia de Castellar), a les 18.30 hores.

En el mercat de proveïments de València es comercialitzen més de 400.000 tones de productes a l’any. La seua activitat genera grans quantitats de residus, dels quals un 80% són de naturalesa orgànica i l’eliminació dels quals suposa elevats costos, a més d’un important impacte ambiental.

De la fracció orgànica que es llança al contenidor marró s’obté el compost, un adob natural útil en agricultura i jardineria. Actualment, l’horta periurbana continua necessitant elements fertilitzants orgànics.

A la planta de compostatge es realitza la descomposició de la matèria orgànica fins a obtenir el compost, que es combina amb la palla d’arròs procedent del Parc Natural de l’Albufera. Aquest procés es produeix sota un estricte control de les condicions ambientals per tal que el resultat final siga d’una gran qualitat. Es presenta com una opció de gestió de residus sostenible, amb evidents avantatges econòmics i ambientals.

Programació:

LA IMPORTÀNCIA DE LA MATÈRIA ORGÀNICA EN UNA AGRICULTURA MODERNA I SOSTENIBLE

Dr Rodolfo Canet Castelló
Professor d’investigació
Centre per al Desenvolupament de l’Agricultura Sostenible
Institut Valencià d’Investigacions Agràries (CDAS-IVIA)

ASSAIG DE COMPOSTATGE DE PALLA D’ARRÒS DEL PARC NATURAL DE L’ALBUFERA DE VALÈNCIA AMB LES RESTES VEGETALS DEL MERCAT D’ABASTOS 

D. Vicent R. Blay Miralles.
Enginyer Agrònom.
Assistència tècnica del Projecte