Pasar al contenido principal

Dues entitats turístiques de Teulada-Moraira s'adhereixen a la Xarxa Gastronòmica de la Comunitat Valenciana i la seua marca 'L’Exquisit Mediterrani'

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat aquest dimecres Teulada-Moraira, on ha signat, per una part, l'adhesió del Club Nàutic de Moraira i, per una altra, la de la Fundació de la CV Auditori Teulada Moraira, a la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i la seua marca ‘L´Exquisit Mediterrani’.

Un distintiu turístic que té com a finalitat la protecció del valor de la gastronomia pròpia de la Comunitat Valenciana, com a recurs turístic de primer ordre, i la difusió de l'excel·lència del producte gastronòmic.

Cal destacar que la Xarxa GastroTurística CV compta amb més de 100 entitats i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana adherits, que estan col·laborant amb Turisme a través d'accions, pròpies o en col·laboració, i coordinant els seus programes i esdeveniments gastronòmics, que actualment aconsegueixen prop de 250 iniciatives.

Colomer ha felicitat totes dues entitats per la seua adhesió a ‘L´Exquisit Mediterrani’, agraint la seua aposta per impulsar esdeveniments i convocatòries gastronòmiques que “consoliden la nostra marca”.

IX Gurmet Race Moraira-Teulada 2022

El titular de Turisme, després de la signatura de l'adhesió a ‘L´Exquisit Mediterrani’ amb el president del Club Nàutic de Moraira, Juan Vicente Oller, ha participat en la presentació de la IX edició de la Gurmet Race Moraira-Teulada 2022. Un esdeveniment que se celebrarà en el Club Nàutic el pròxim 8 d'octubre, una regata única en el seu gènere que conjumina esport i gastronomia sota l'eslògan ‘Cuinar Navegant’.

Per a Francesc Colomer aquesta convocatòria que “combina en un espai extraordinari, la cuina, el talent i el disseny amb la nàutica, el gran valor i atribut del litoral Mediterrani, posa de manifest la capacitat del destí en la cerca de la singularitat i autenticitat”.

En aquest sentit, ha afirmat que “Teulada-Moraira va un pas avant, sent una destinació turística referent, que ha aconseguit que la gastronomia lligada a la mar inspire al viatge”.

Clausura de les activitats del Alere Dolia 2022

A Teulada, Colomer ha assistit a l'Auditori de Teulada Moraira on ha signat l'adhesió anteriorment citada, a més de clausurar juntament amb l'alcalde Raúl Llobell, les activitats que s'han organitzat per a la comunitat educativa, dins del ‘X+1 Alere Dolia’ Mostra de enoturismo i gastronomia.

El secretari autonòmic ha volgut destacar la gran labor de difusió d'aquest projecte, que al seu judici “posa en valor no sols un fet culinari, sinó el rescat de la nostra història, lligada al territori i a la cultura, on la gastronomia és un element identitari d'autenticitat que ha de ser recordat”.

Així mateix, Colomer ha fet èmfasi en el gran valor de ‘l´Escaldà’, que a través d'aquesta iniciativa es dona a conéixer als joves i que permet que “les tradicions vinculades a la gastronomia es transmeten de generació en generació”.

Per part seua, l'alcalde de Teulada, Raúl Llobell, que ha agraït la col·laboració i suport de Turisme, ha destacat que “el Auditori fomenta la gastronomia a través de projectes com el de Alere Dolia, que difonen productes locals i sostenibles, a més de potenciar i mantindre vives les tradicions culinàries”.