Pasar al contenido principal

Diputació de Castelló dóna servei a la població amb la gestió dels escorxadors de Borriana i Vinaròs

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat els dos escorxadors que la institució manté actius a Borriana i Vinaròs, instal·lacions que garanteixen que el sacrifici per a la producció càrnia es realitze complint amb les mesures higièniques i sanitàries que estableix la legalitat vigent. Durant el recorregut li ha acompanyat la diputada provincial responsable de la gestió dels escorxadors, Lluïsa Monferrer. Tots dos han coincidit a Borriana amb l'alcaldessa de la localitat, Maria Josep Safont, i a Vinaròs, amb la regidora, Anna Fibla.

José Martí ha explicat que els escorxadors de Borriana i Vinaròs responen a dos models ben diferenciats, ja que si el de Plana Baixa és de tipus industrial, practica al voltant de 135.000 sacrificis a l'any i està especialitzat en la carn de boví, el del Baix Maestrat, amb unes 11.000 actuacions anuals, tracta el bestiar criat en les granges de la comarca i en les seues zones de proximitat, i està orientat a la producció del comerç local.

El de Borriana “és de grans dimensions, té una gran capacitat de producció i registra una elevada activitat relacionada amb els espectacles de bous al carrer”. Per part seua, el de Vinaròs “compleix una funció que podríem definir com a social, perquè garanteix que les actuacions, per poques que siguen, es realitzen amb la higiene necessària”. En aquest sentit, ha destacat que divendres que ve la població musulmana assentada a la comarca celebra la festa del corder i que “la pràctica totalitat dels exemplars es gestionen en l'escorxador de Vinaròs”.

El president ha destacat que “tenim perfectament condicionades les instal·lacions de Borriana i ¨Vinaròs per a donar servei a la població, un servei que, com hem pogut comprovar durant el confinament, és essencial per a la població, perquè està lligat al sector primari i possibilita que tinguem els productes carnis que necessitem consumir”.