Pasar al contenido principal

Consum només vendrà taronges i mandarines amb segell de qualitat IGP a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Múrcia

Consum fa costat als citricultores locals venent només taronges i mandarines amb segell de qualitat Identificació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians en tots els seus supermercats de la Comunitat Valenciana des de finals de novembre fins a finals d’abril, depenent de la climatologia. La Cooperativa comprarà un total de 6.000 tones de taronges i mandarines valencianes amb este segell de qualitat en la campanya 2022-23, xifra que suposa un 10% més respecte de la campanya anterior. La Cooperativa renova, un any més, el seu acord amb la IGP valenciana, amb la qual cosa aposta pels productes locals i de proximitat durant la temporada citrícola nacional i fa costat als citricultors valencians.

Consum comercialitzarà en els seus supermercats taronges amb IGP Cítrics Valencians de les varietats navelina, navel i navelate i lane late, i mandarines clemenrubi, oronules, clemenules, clemenvilla i ortanique.

La IGP Cítrics Valencians és l’entitat que certifica les taronges, mandarines i llimes que es cultiven a la Comunitat Valenciana i que complixen uns estrictes requisits d’origen i qualitat. La IGP té dos grans objectius: la certificació i la promoció dels cítrics valencians. El Consell Regulador fa controls rigorosos, tant en el camp com en els magatzems de condicionament i envasament, per a garantir la qualitat dels cítrics valencians, sobretot quant a la maduresa i la dolçor del producte.

En total, Consum comprarà més de 20.000 tones de mandarines i taronges d’origen nacional durant la campanya 2022-23, xifra que suposa un increment d’un 10% del volum de compres a proveïdors locals respecte dels anys anteriors.

El 90% de les taronges i mandarines que es venen en els supermercats de Consum són d’origen valencià, fet que reflectix l’aposta de la Cooperativa pels productes locals durant la temporada de campanya i pels segells de qualitat que els certifiquen, com la IGP Cítrics Valencians.

IGP Clementines de les Terres de l’Ebre

Consum dona suport als segells de qualitat dels cítrics en totes les zones espanyoles on està implantada. En el cas de Catalunya, la Cooperativa comercialitzarà també la IGP Clementines de les Terres de l’Ebre en els seus supermercats. Per a la campanya 2022-23 comprarà 100.000 quilos de clemenules amb IGP, xifra que suposa un 10% més que la campanya passada.

La Cooperativa ha iniciat també este mes la campanya nacional de llimes, amb la varietat primofiori, d’origen Múrcia, i la de pomelos, amb la varietat star ruby, també d’origen Múrcia, amb un total de compres de 3.000 tones i més de 500.000 kg, respectivament.