Pasar al contenido principal

Conselleria d'Economia trasllada en Brussel·les la problemàtica que originen els cítrics de Sud-Àfrica

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, s'ha reunit aquest matí a Brussel·les amb el cap adjunt de la Unitat de Defensa Comercial de la Unió Europea, Fréderic Michiels, i el seu equip, amb els tractats comercials amb tercers països com a rerefons.

Parra ha explicat que l'objectiu de la reunió "ha sigut analitzar els possibles instruments de defensa comercial que es poden plantejar davant els problemes derivats en el sector dels cítrics pel Tractat de Lliure Comerç amb Sud-àfrica".

La directora general ha traslladat a les persones tècniques d'aquest departament la problemàtica generada en la producció de cítrics en la Comunitat Valenciana i en l'exportació d'aquest sector a la Unió Europea.

Parra ha qualificat de "molt positiva" la reunió ja que ha pogut conéixer pas a pas quins informes s'han de realitzar per a poder iniciar la clàusula de salvaguarda.

Al final de la reunió, la directora general d'Internacionalització s'ha reunit amb el Conseller de Comerç de la Representació Permanent d'Espanya, Juan Francisco Martínez García, amb el qual s'han abordat les últimes novetats en matèria d'acords comercials, amb especial incidència en Mercosur. Durant l'encontre, María Dolores Parra ha traslladat les inquietuds recollides durant la reunió de la Comissió de Seguiment per a la Defensa dels Interessos dels Sectors Productius en els Acords Comercials UE amb Tercers Països.