Pasar al contenido principal

Castelló va bonificar l'any passat l'IBI rústic a 448 parcel·les del terme municipal

L'Ajuntament de Castelló va bonificar en 2022 l'IBI de naturalesa rústica a 448 parcel·les del terme municipal que es troben en producció que sumen 493 hectàrees. Aquesta iniciativa té l'objectiu d'ajudar el sector primari i frenar l'abandó de camps, així com promoure formes de producció agroecològiques que milloren la seua rendibilitat i reforcen la conservació del territori.

Aquesta mesura contempla una bonificació del 50% en les finques en cultiu en general, un percentatge que augmenta fins al 70% en camps amb producció ecològica.

“En 2022 es va començar a aplicar unes bonificacions en els rebuts de l'IBI que contemplen una fiscalitat verda que pretén premiar a les productores i productors que mantenen activa la nostra horta, reactivar camps en desús i animar a desenvolupar pràctiques agroecològiques respectuoses amb el medi ambient i que fomenten una alimentació saludable i de temporada”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La regidora d'Hisenda, Monica Barabás, ha recordat que el govern municipal va aprovar aquestes bonificacions "amb l'objectiu d'impulsar una fiscalitat més verda i dirigida a incentivar al sector agrari local". "Aquesta mesura ha arribat a 448 parcel·les en producció durant l'any passat, el que suposa un important suport al sector primari de la nostra ciutat", ha indicat. Barabás ha recordat a més que recentment s'han aprovat modificacions fiscals que facilitaran els tràmits per a poder optar a aquesta bonificació en l'IBI Rústic en els pròxims exercicis.

Fins a l'1 de març es manté obert el període de recepció de la convocatòria fiscal de l'IBI rústic de 2023. Es pot consultar les condicions en la web castello.es i realitzar consultes en el correu electrònic transicioecologica@castello.es 

A partir d'aquest dia, les persones interessades podran continuar presentant les seues parcel·les per a continuar sent beneficiàries d'aquesta mesura en 2024. Es pot sol·licitar en el Registre General de l'Ajuntament de Castelló o a través del tràmit telemàtic de la seu electrònica habilitat per a tal efecte (sede.castello.es).

Per als rebuts de 2024 s'ha aprovat una modificació en la bonificació de l'IBI rústic. Sobre aquest tema, en el cas de les parcel·les en explotació agrícola, podran optar presentant els rebuts del consum d'aigua de reg en mesos estivals i no únicament el quadern d'explotació agrària, com fins ara. En quan a les explotacions ecològiques, bastarà amb la presentació del document que acredite la sol·licitud del corresponent certificat realitzada al Comité de l'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.