Pasar al contenido principal

Castelló organitza en el que queda de març tres tallers de dinamització en els horts urbans comunitaris

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló prepara tres tallers al mes de març dins del pla de dinamització i formació que impulsa en els horts comunitaris urbans. Les jornades dirigides a la ciutadania seran el 24, 25 i 31 de març i tractaran la biodiversitat en l'horta i la seua importància.

 

**

 

L'activitat d'aquest divendres tindrà lloc a la sala de formació de la Cambra Agrària, situada en l'avinguda de Lledó 16, de 17.30 a 20.00 hores. Serà una xarrada-taller que tractarà les relacions dels diferents cicles de l’agrosistema i subratllarà la necessitat de cuidar la biodiversitat perquè no es produïsquen desequilibris i propiciar la conservació de l'horta. També hi haurà un joc de la trama de la vida.

“Impulsem aquest mes el tercer cicle de tallers d'un programa de formació en la qual volem reforçar la implicació de la ciutadania en la cura dels nostres sistemes agroalimentaris. Així volem potenciar la relació entre el cinturó verd i la ciutat i promoure hàbits saludables i sostenibles”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La sessió del dissabte 25 de març serà en l'hort de Mes d’En Riera, de 10.00 a 13.00 hores, i versarà sobre el control i prevenció de plagues i malalties, destacant la conservació de la biodiversitat com a element de control per a aconseguir un agrosistema equilibrat. De manera paral·lela s'oferirà activitats lúdiques per a les i els més xicotets.

Finalment, 31 de març hi haurà un taller sobre el control i reconeixement d'herbes herbicides en l'hort urbà per a persones majors Perot de Granyana, situat al carrer Gonzalo Puerto Mesquita, al costat del Patronat d'Esports. Es desenvoluparà de 17.00 a 19.30 hores.

La Regidoria impulsa el pla de formació de pràctiques agroecològiques en els horts fins al mes d'octubre, amb les assistència de l'ONG Pankara Ecoglobal.