Pasar al contenido principal

Ajuntament de Castelló i Conselleria d'Agricultura organitzen una jornada sobre comerç just i producció agroecològica

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló col·labora en l'organització d'una nova jornada per a promoure un consum agroalimentari sostenible i just al costat dels Serveis de Producció Ecològica i Innovació i Transferència de Tecnologia de la Conselleria d'Agricultura. L'activitat serà el 20 d'octubre a partir de les 17.00 hores a la Casa de Caragols. Les persones interessades es poden inscriure en el telèfon 964336620 o el correu electrònic esexag_vilareal@gva.es.

“Des de la Regidoria treballem en aquest mandat a ajudar a impulsar models agroalimentaris sostenibles per a reactivar el nostre sector primari i recuperar el paisatge agrari, promovent canals curts de comercialització, bonificant l'IBI en els cultius en actiu o protegint sòl agrari en el nou Pla General. Considerem que l'agroecologia ha de jugar un paper fonamental per a lluitar contra el canvi climàtic”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha ressaltat que “després d'acollir la trobada de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia a Castelló, ara col·laborem amb la Conselleria d'Agricultura per a continuar involucrant a la ciutadania en aquest camí”.

La jornada versarà sobre el comerç just local com a element diferenciador de la producció agroecològica. Primer comptarà amb una conferència sobre els valors del producte agroecològic valencià que poden ajudar a la seua comercialització, a càrrec de Juan Lliso, tècnic del Servei de Transferència de Tecnologia de Vila-real de la Conselleria d'Agricultura.

A continuació hi ha prevista una taula redona sobre diferents matèries de comerç local just. Així s'abordaran els menjadors sostenibles i saludables, amb Pedro Lloret, de Cerai; els projectes agroecològics de l’Ajuntament, amb el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro; el valor social del producte agroecològic i l'Economia del Bé Comú, amb Esther Paulo, de la Fundació Novessendes; i experiències de producció socialment responsable, amb Álex Vilanova, de Olis Cuquello.