Pasar al contenido principal

Agricultura autoritza la crema controlada de palla d'arròs en determinades parcel·les d'Albal, Catarroja i Favara

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha autoritzat mitjançant una Resolució publicada hui al DOGV la crema excepcional de restolls de l'arròs, campanya 2019, al Parc Natural de l'Albufera, en determinades parcel·les de Catarroja, Albal i Favara. Les sol·licituds s'havien presentat pels Ajuntaments d'aquestes localitats de l'Horta Sud i la Ribera Baixa. No obstant això les cremes controlades de restolls de l’arròs objecte d’aquesta resolució s’ajustaran a una sèrie de condicions.

Se suma esta nova llista a la primera Resolució ja emesa per a cremar de forma excepcional com la de 14 d'octubre en els recintes inclosos en la zona A dels següents termes municipals: Sollana, València, Cullera, Albalat de la Ribera, Polinyà del Xúquer, Alfafar i Algemesí. Posteriorment en data 17 d’octubre, es va emetre una segona Resolució autoritzant, com excepció a la prohibició de la crema de restolls de l’arròs, les cremes controlades en els recintes inclosos en la zona A dels següents termes municipals: Corbera, Llaurí, Sueca, Riola, Massanassa, Silla, Fortaleny i Sedaví.

Cal recordar que la Secretaria Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica va acordar per a 2019, sense perjudici d’optar per altres mètodes d’eliminació de les restes vegetals del cultiu, que la crema de la palla de l’arròs només podia admetre’s com a mesura excepcional de suport al control fitosanitari en la zona A del Parc Natural de l'Albufera. A l’efecte, les sol·licituds de crema s'han de presentar col·lectivament a través dels ajuntaments davant la Direcció Territorial de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que les ha de revisar i publicarà una resolució conjunta d’autorització.