Pasar al contenido principal

VINITERRÀNIA 2019, el festival de la música i el vi de Castelló per a gaudir en família

L’ajuntament de Benlloc vol recuperar la tradició vitivinícola de la comarca i acostar-la a tots els públics. És per això que ha programat, per al Viniterrània d’enguany, tota una sèrie d’activitats destinades a tots els públics, però pensant molt en les famílies.

Per una banda ens trobem amb les activitats enològiques com és la “Punxada de la Bota” que marca l’inici del festival i el tast de vins de la terra on participaran, enguany, la bodega de Benlloc el Celler de les Mules amb el seu vi “Mula Garnachera, la Bodega Flors de Les Useres amb “Flors 2015”, el Celler Barranc del Cirés amb “Divina Comèdia Rossat” i el Celler belloquí Mollet Vino y Cultura que presentarà el seu “Nou Blanc de Roques Negres. Per a participar a aquesta activitat cal inscriure’s en la web del festival viniterrania.com.

A aquestes activitats se li sumen el sopar de pa i porta per al divendres 1, dia de la inauguració; el Sopar de Maridatge del Dissabte, on ens ensenyaran a acompanyar els nostres menjars dels vins més adients. I el dinar de pa i porta del diumenge, 3 de novembre amb el qual es clourà el Viniterrània d’enguany.

 

 

Actuacions musicals per a tots els gustos

Enguany comptarem amb Maria Juan i Arnau Soler que ens presentaran el seu últim espectacle humorístic el divendres amb la inauguració del festival. Després podrem gaudir de l’actuació de Borriana Big Band. Una agrupació musical que es caracteritza per la qualitat i la gran versatilitat estilística. El Colofó al primer dia de festival el posarà Espardenyes,un conjunt de músics joves de Vilafamés amb una forta base musical, inscrits clarament en el món rural i amb referències explícites en el territori més pròxim i a la vida quotidiana dels joves.

Per al dissabte 2 comptarem amb l’actuació d’un jove i precoç “cantaor”, Jonatan Penalba, de l’Alcúdia i que porta cantant albaes des dels 5 anys. Per a tancar la nit actuarà l’Habitación Roja en versió acústica, els de l’Eliana són un referent del pop-rock indie valencià i va ser considerat un dels grups més respectats de la música independent de l’Estat Espanyol

El festival d’enguany el tancarà el duet Mireia Vives i Borja Penalba que ens presentaran el seu tercer treball Cançons de fer camí és un disc total en el qual es fusionen la poesia, la música i la il·lustració.

Una festa per a gaudir en família

Dissabte i diumenge hi haurà animació per als més menuts. Aquest any correrà a càrrec del grup d’animació infantil Monitors.es. Els xiquets i xiquetes podran gaudir de jocs d gegants i tradicionals per a totes les edats. Als tradicions jocs infantils coma ara les xanques i les bitles, s’afegiran de nous i cooperatius com esquí de fons, paracaigudes gegants, dispara en punts, minigolf, laberints de fusta i hockeygol.

Per al diumenge destaquen els tallers com el de Globoflèxia on els xiquets i xiquetes podran adquirir la caracterització del seu personatge d'una manera més màgica a través dels globus. Amb el taller de ‘Com veremar’, els més xicotets podran acolorir i dibuixar els diferents passos a seguir per a realitzar la verema. Com passa el raïm a ser vi i que instruments utilitzem per a elaborar-ho.