Pasar al contenido principal

Vila-real intensifica la vigilància permanent i ultima la instal·lació de càmeres davant l'onada de robatoris en el camp

L'Ajuntament de Vila-real pren mesures per a acabar amb l'onada de robatoris de comptadors en el camp i, en col·laboració i contacte amb els regants, reforçarà la vigilància de manera permanent durant els pròxims dies, una acció a la qual se sumarà la instal·lació de càmeres per a dissuadir i identificar als autors dels furts.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha lamentat la situació que està afectant els agricultors i regants del municipi i ha mostrat la preocupació del consistori per aquests fets que, segons ha assegurat, "estem intentant evitar per tots els mitjans però no és fàcil perquè el terme municipal és ampli i els lladres tenen molta facilitat per a fugir i amagar-se després de perpetrar els furts". Cal recordar que fa diverses setmanes la Policia Local i la Policia Nacional ja van desplegar un dispositiu especial arran dels primers casos de robatoris de comptadors dels sistemes de reg, amb l'ús de drons per a assegurar major cobertura i previndre possibles delictes.

Ara, el primer edil ha detallat que, atesa la petició dels regants, a partir d'aquest moment, i amb l'inici del període de Setmana Santa i Pasqua, es garantirà una vigilància permanent en la zona rural. Així mateix, s'està ultimant la instal·lació de càmeres de seguretat, amb una inversió de 10.000 euros que assumeix l'Ajuntament. "Utilitzarem les noves tecnologies per a protegir el nostre camp i les nostres infraestructures de regadiu perquè sens dubte els nostres agricultors i regants són un exemple pel gran esforç que han realitzat en els últims anys en la transformació i modernització dels sistemes de reg", subratlla Benlloch, qui afig que "no els deixarem abandonats".

L'alcalde reitera la dificultat per a localitzar als autors però insisteix que "farem tot el que siga a les nostres mans perquè no sols causen danys econòmics sinó que també impedeixen les necessàries labors de reg, perjudicant les collites dels nostres llauradors".