Pasar al contenido principal

Una xicoteta empresa de Sant Jordi obté sengles premis al millor oli internacional de varietat local

Una xicoteta empresa de Sant Jordi (Baix Maestrat) ha obtingut aquesta setmana sengles reconeixements internacionals per la qualitat de dos olis d'oliva verge extra que produeix amb varietats locals. Es tracta dels AOVE Radix Nostra 1000 i Radix Nostra Nana, de l'empresa Oli de Sant Jordi, que han impulsat tres socis locals per a posar en valor els productes agroalimentaris del terreny i dinamitzar l'economia i les oportunitats en el territori.

Els Premis atorgats per l'Escola Superior d'Oli d'Oliva de la Comunitat Valenciana (ESAO), tenen caràcter internacional i premien tant la qualitat dels olis, com l'aposta dels productors per l'especialització i la varietat d'aplicacions alimentàries dels AOVE.

Tal com han explicat els tres socis de Oli de Sant Jordi, que produeix l'oli sota la marca Radix Nostra, “l'empresa ha nascut amb l'objectiu de potenciar els productes del nostre territori, portant-los al màxim nivell de qualitat, per a promocionar així a través dels nostres productes el nostre territori i la seua gent”.

En concret, els premis que han guanyat són el del Millor Oli d'Oliva Verge Extra de la Comunitat Valenciana i Or a Millor Oli Internacional de Varietat Local, amb Radix Nostra 1000, elaborat amb olives de Farga Mil·lenari; i l'Or en Millor Oli Internacional de Varietat Local amb Radix Nostra Nana.

L'oli produït amb la varietat nana és tota de Sant Jordi, mentre que el AOVE produït amb farga mil·lenària s'ha produït amb olives recollides a Traiguera, Xert, Canet lo Roig, La Jana i Sant Jordi.

Aquesta empresa amb seu a Sant Jordi no s'està limitant només a produir olis d'oliva de qualitat, sinó que també està produint licors de garrofa, un producte local al qual està buscant noves aplicacions, com el demostra l'haver tret el primer licor de garrofa que hi ha en el mercat.