Pasar al contenido principal

Una persona investigada a Picassent per furtar mandarines per valor de 5.000 euros

La Guàrdia Civil ha procedit a la investigació d'un home de 60 anys per un delicte de furt de mandarines, estafa i falsedat documental a Picassent. Amb aquesta operació, s'esclareix un furt de mandarines valorat en 5.000 euros i l'estafa i falsificació de documents mercantils valorats en 40.000 euros. Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Deganat dels Jutjats de Picassent.

L'Equip ROCA de Paiporta va iniciar l'operació 'Mandorcott' amb la finalitat d'esclarir un delicte de furt de mandarines de la varietat 'Hernandina' valorades en 5.000 euros, ocorregut en este terme municipal de l'Horta Sud.

Les perquisicions van permetre identificar al suposat autor del delicte, un 'corredor de taronges' amb el qual el llaurador denunciant mantenia relacions comercials d'aquest tipus. El suposat negoci d'aquest consistia a forçar la compra de la producció d'un camp de taronges per un valor molt inferior al pactat inicialment amb el llaurador, el qual es tancava manuscrit i signat en papers de tovalló de bar per valor de 13.000 euros, provocant a consciència el 'corredor de taronges' el furt de part de la producció del camp que desitjava comprar.

Este coneixia perfectament la seua ubicació, ja que mantenia relació estreta amb el llaurador perjudicat, i així després de provocar el furt, valorant el sostret en 5.000 euros, tornaven a renegociar el preu de la producció restant que es trobava encara en els arbres per un valor un poc més superior per a les expectatives de llaurador perjudicat, mostrant així la seua presumpta "bona voluntat i convencent sense cap dificultat a l'afectat".

El suposat estafador estenia un pagaré per valor de 8.000 euros. D'aquesta forma, el 'corredor de taronges' s'emportava la totalitat de la producció, furtada i restant que quedava en els arbres, per un valor total de 8.000 euros, un preu molt inferior als 13.000 pactats inicialment.

Altres formes d'engany

Durant la investigació, els agents, van tindre coneixement d'altres formes d'engany per part del citat 'corredor' per a cometre més estafes, que va intentar materialitzar falsificant primer els documents que li cedien a la seua persona les llicències d'una varietat vegetal de mandarina denominada 'Nadorcott', usurpant plenament la identitat de l'agricultor titular i propietari d'aquesta llicència, iniciada sense el seu consentiment i tramitada i signada íntegrament pel 'corredor'.

La situació de la persona perjudicada s'agreujava en rebre cartes de despatxos d'advocats, representant de dos vivers que havien adquirit ja les llicències al 'corredor' per valor total de 40.000 Euros. Les empreses reclamaven a l'agricultor afectat que continuara amb la cessió iniciada, ja que els seus clients havien abonat i avançat bastant quantitat econòmica.

L'esmentat 'corredor' es feia valdre de la seua confiança personal enfront dels agricultors i clients als quals proveïa, amb els qui havia treballat amb anterioritat a les posteriors estafes ocorregudes, devent i acumulant importants quantitats de diners que li feien tramar més fets delictius per a fer front als seus deutes contrets.