Pasar al contenido principal

Un total de 25 empreses valencianes participen amb la Conselleria d’Agricultura en Organic Food

Un total de 25 empreses valencianes participen amb la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca en Organic Food, la fira professional més important del sector orgànic i ecològic d’Espanya, que té lloc a Madrid, els dies 3 i 4 de juny.

La Conselleria, que estarà present junt amb la marca pròpia de promoció agroalimentària, Molt de Gust, comptarà amb una representació agrupada de 25 empreses, que disposaran d’un espai de 300 m² al pavelló 4 (concretament els estands 4E70 i 4E100) per a exposar els seus productes, realitzar prospeccions de mercat i identificar oportunitats de negoci i internacionalització.

Organic Food és un esdeveniment de referència per al sector. En l’edició anterior hi van assistir més de 300 compradors estrangers i hi van tindre lloc més de 1.500 reunions de negoci.

Per part de la Conselleria, el director general de Desenvolupament Rural, Javier Benito Goerlich, visitarà la fira per a expressar al sector ecològic valencià el suport de la Generalitat.

Com en altres fires a les quals assistix la Conselleria, l’espai institucional comptarà amb tot el necessari perquè les empreses puguen presentar els seus productes, a més de zones comunes per a realitzar treball en xarxa i mantindre reunions amb clients potencials.

En este cas, hi haurà demostracions i exhibicions culinàries en directe comandades pel cuiner del Centre de Turisme CdT de Dénia, Vicent Simó, que oferirà receptes de plats típics valencians elaborats amb productes ecològics de la Comunitat Valenciana.

A la Comunitat Valenciana este sector està present en el 92 % dels municipis i compta amb 4.258 operadors, 13.000 productes certificats i una facturació que supera els 724 milions d’euros.

En este sentit, cal assenyalar que el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), que celebra el 30é aniversari el 12 de juny, opta al premi a la millor campanya de màrqueting 2024, guardó que ja va obtindre l’any passat i pel qual és novament candidat.

Més participants

A més de les 25 empreses que participen en Organic Food en l’espai de la Conselleria d’Agricultura, deu firmes més assistiran a l’esdeveniment amb estand propi.

Així mateix, el programa de ponències i taules redones d’Organic Food també compta amb una àmplia representació valenciana. Gabriel Mateu Roselló, responsable de Compres d’Almendra Confectionary Holding (El Lobo i 1880), i Julián Tortosa, de Frutos Secos Mañán, participaran en la taula redona ‘El control ecològic de plagues en el tractament postcollita’, i el director general de Jijona, SA (El Abuelo i Delicatalia), Pasqual Sanchis, participarà en la conferència ‘Encaix de la producció ecològica en una indústria centenària’.

Igualment, Carolina Girbés Ferrer, directora de Màrqueting d’Herbolario Navarro, intervé en la taula redona ‘El mercat de complements alimentaris a Espanya’, i Marie Fonsale, responsable de Vendes de Comerç Just d’Oxfam Paterna, participarà en la conferència ‘El mercat del comerç just a Espanya’.