Pasar al contenido principal

Turisme Carraixet presenta el primer quadern de viatge sobre l'Horta

Enfortir la connexió amb l'Horta i descobrir els seus secrets. En resum, aquests serien els principals objectius que Turisme Carraixet persegueix amb el llançament del primer quadern de viatge 'Les 1.000 primaveres de l'Horta' sobre aquest espai natural, que és un patrimoni definidor de la identitat i de la cultura valencianes. De fet, matisen que no consisteix en una guia turística a l'ús, sinó més aviat en una iniciativa pionera amb forma d'història que vincula a la ciutadania amb el territori. El treball serà presentat este dissabte 26 de febrer a la plaça Major de Meliana i estarà disponible en format digital amb descàrrega gratuïta per a tota la ciutadania

“Es tracta d'una invitació a l'experiència i al descobriment mitjançant un relat en primera persona. De fet, si eres valencià/na és una invitació a l'autodescobriment, perquè que l'horta siga paradigma de la valencianitat té la seua explicació. Només cal acostar-se i deixar-se portar. L'Horta no s'acaba mai”, explica el periodista i creatiu publicitari Rafa Borràs, autor del llibre.

“Hem apostat per una publicació de qualitat, tant en contingut com en edició, que ens diferencia com a destí. No volíem oferir una mera llista de monuments, excursions programades o restaurants recomanats. Aquest territori és molt ric en històries, sensacions i experiències”, completa Noelia Rigoberto, tècnica de turisme de la Mancomunitat del Carraixet.

Seguint amb les paraules de l'autor: “A mesura que vas coneixent els pobles i les persones que integren la Mancomunitat del Carraixet, vas comprenent i admirant. I acabes enamorant-te, com m'ha passat a mi. Perquè perceps la bellesa de la seua essència, que és el renàixer constant, fent front a diferents circumstàncies i adaptant-se a elles en cada segle, en cada dècada i en cada primavera. Això els ha portats a oferir nous productes i noves expressions culturals. Per descomptat, les lluites deixen ferides, però ací està l'encant. Aquests pobles estan plens de coses boniques, però també d'aqueixes ferides eloqüents”.

Quan i on estarà disponible el quadern? 

El quadern de viatge sobre l'Horta estarà disponible en format digital amb descàrrega gratuïta en www.turismecarraixet.com perquè tota la ciutadania tinga accés a aquesta proposta experiencial. A més, Turisme Carraixet ha previst una sèrie d'activitats també gratuïtes que es desenvoluparan des de la presentació d'aquesta publicació (aquest dissabte) fins a finals d'any, configurant un itinerari que permetrà viure d'una manera diferent cadascun dels pobles d'aquesta mancomunitat: Meliana, Bonrepòs i Mirambell, Almàssera, Foios, Alfara del Patriarca, Albalat dels Sorells i Vinalesa.

Viatjat per l'Horta per a col·leccionar experiències úniques 

“A totes les persones que entenen la vida com una col·lecció d'experiències els recomane que recórreguen els camins del Carraixet”, afirma Rafa Borràs, qui comparteix les seues vivències com a exemple. “He vist com un llaurador cremava la palla de la xufa, a la llum de la lluna, envoltat pel silenci dels camps. He rigut i he plorat amb dones que van treballar a la fàbrica de la seda de Vinalesa o la conservera de Alfara escoltant les seues històries”, recorda.

I prossegueix: “He passejat amb bicicleta per la vora el barranc i he vist com un mateix camp, al llarg de l'any, ha anat vestint-se de cols, de cebes, de melons… He visitat palaus i he admirat cases tradicionals. M'he assegut a escoltar el rumor de la séquia mentre berenava coca d'ametla i el sol s'amagava. Si gràcies a aquest llibre podem contagiar a algú el desig de viure moments com aquests, benvingut siga! Aquests són els tresors que val la pena acumular, que ens enriqueixen de veritat i que ningú ens pot llevar”.