Pasar al contenido principal

Terres de Cinema d'À Punt dedica el programa del divendres a la pel·lícula "El Olivo"

Aquest divendres, a les 21:55, À Punt Mèdia estrena un nou capítol de la sèrie documental “Terres de cinema” i ha triat la pel·lícula “El Olivo”, de la directora Iciar Bollain, que es va rodar a diferents localitzacions de la comarca del Baix Maestrat com La Jana, Canet lo Roig, Traiguera o Sant Mateu.

L’equip de la sèrie viatja fins a aquesta comarca de Castelló per buscar el reflex de la pel·lícula en els habitants de la zona. Aborden el problema de l’espoli d’oliveres mil·lenàries i coneixerem els esforços a nivell local per posar en valor el patrimoni arbori i mediambiental.

En la gravació del capítol han participat extres de la pel·lícula, l’actor no professional Manuel Cucala que interpreta el paper del iaio, així com diferents experts que contextualitzen el film des de diferents vessants. Destaquen els testimonis la família Simó que van inspirar al guionista Paul Laverty en la creació dels principals personatges del film.

Terres de cinema

La sèrie es compon de 13 capítols produïts per l’Andana Audiovisual i dirigits per Fran Ruvira. Es tracta d’un mosaic d’històries i el seu reflex en el cinema per intentar comprovar com el cinema deixa petjada en les persones i els espais, i és capaç de crear històries davant i darrere de la pantalla. Cada capítol servirà per a establir una mirada sociològica de com hem aprés del cinema i la seua relació amb la realitat a través del testimoni d’experts.

El cinema es converteix en una excusa per buscar els referents reals o el reflex dels personatges de ficció i tractar d’una forma transversal alguns temes com el despoblament rural, l’urbanisme salvatge, la diversitat sexual…Cineastes internacionals, nacionals i de casa han trobat en les nostres terres una gran varietat de localitzacions per contar les seues històries. És per això, que aquest projecte pretén reflexionar sobre la relació cinema/territori com a suport socioeconòmic, desenvolupament territorial, cultural, turístic i de
sostenibilitat.

Es un format que busca reafirmar l’espai simbòlic del cinema i els nostres recursos dins del sector audiovisual i la cultura valenciana. En definitiva, és una sèrie situada en la frontera entre la ficció i el documental per trobar històries curioses, emocionants i divulgatives, enfrontant la ficció del
cinema amb els protagonistes i territoris reals.