Pasar al contenido principal

Rafa Climent: “Hem d'alertar a les persones més joves sobre el hiperconsum perquè ens fa comprar de manera compulsiva i genera impacte en el medi ambient”

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que “hem d'alertar a les persones més joves sobre el hiperconsum de les societats desenvolupades perquè ens fa comprar de manera compulsiva coses que no són necessàries. Perquè, a més, genera un impacte en el medi ambient degut la sobreexplotació dels recursos naturals del nostre planeta per l'excessiva fabricació de productes de forma no sostenible, i per l'abundància de residus contaminants que es generen”.

Climent ha realitzat aquestes declaracions, a Beneixama, durant el lliurament dels premis de la XVII edició de Consumópolis als col·legis guanyadors i ha destacat que “en aquesta edició el concurs ha sabut promoure amb èxit el principi d'austeritat i les bones pràctiques ecològiques que inclouen la reducció, el reciclatge o la reutilització”.

El conseller ha manifestat que “està en mans de tots; les administracions, els centres educatius, les famílies, i cadascun de nosaltres, intentar canviar aquesta cultura consumista per una cultura de consum cada vegada més social, solidària i responsable.

Premis Consumópolis

L'Agència Espanyola de Consum i Seguretat Alimentària i Nutrició, les comunitats autònomes i les Ciutats de Ceuta i Melilla, organitzen la 17 edició del concurs Consumópolis per a promoure l'educació en consum responsable a través dels centres educatius. El lema d'enguany és "Clica m'agrada al consum circular i responsable".

En aquest concurs poden participar escolars que estiguen matriculats en qualsevol centre públic, concertat o privat en els cursos de 5é i 6é d’Educació Primària, 1r i 2n i 3r i 4t d'Educació Secundària Obligatoria.

Consumópolis consta d'una primera fase del concurs a nivell autonòmic i, els equips guanyadors participaran en la convocatòria nacional del concurs. En aquesta dissetena edició, s'han inscrit un total de 54 equips escolars en la Comunitat Valenciana.

Els col·legis guanyadors han sigut:

En 5é i 6é de Primària:

  • Equip “The Winteam” del CEIP Divina Aurora, de Beneixama
  • Equip “Larrys” del Centre Educatiu Palma, de Paterna
  • Equip “València” de l'Escola Europea d'Alacant, d'Alacant

En 1r i 2n de Secundària:

  • Equip “2DRESPONSABLES”, de l'IES La Torreta (Elda)
  • Equip “Titanes”, de l'IES Sixto Marco (Elx)
  • Equip “Pescaters”, de l'IES Tierno Galván (Moncada)

En 3r i 4t de l'ESO:

  • Equip “Geoalicante”, de l'IES Figueras Pacheco (Alacant)
  • Equip “Aportodas”, de l'IES Tierno Galván (Moncada)
  • Equip “Tokyomanji”, del Col·legi Oleza (Oriola)

També han rebut guardó Alfons Nácher Martínez, del Centre Educatiu Palma, Araceli Rodríguez Navarro i Yasmina Pérez Sánchez, de l'IES Tendre Galván de Moncada, per ser docents que han coordinat un major nombre d'equips.