Pasar al contenido principal

PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciutadans pacten una declaració institucional conjunta en defensa dels municipis afectats pels incendis de Les Useres i Bejís

El ple ordinari de la Diputació que se celebrarà dimarts que ve 13 de setembre aprovarà una declaració institucional que serà recolzada per tots els grups, en defensa dels municipis afectats pels incendis que es van declarar el mes d'agost passat a Les Useres i Bejís. Així ho ha anunciat el president, José Martí, qui ha assenyalat que «la Diputació continua aprofundint en la cerca de consensos, de manera que el que en principi anava a ser una moció pactada per l'equip de govern de PSPV-PSOE i Compromís amb el Partit Popular, es converteix ara en un document unànime que també comptarà amb el suport del Grup Ciutadans». La decisió s'ha adoptat en la reunió de la Junta de Portaveus celebrada hui, sota la presidència de la vicepresidenta, Patricia Puerta.

Martí considera que «estem davant una molt bona notícia perquè els acords sempre són molt ben rebuts per la ciutadania». Per aquesta raó, el president ha volgut agrair «la disposició al diàleg de tots els grups perquè els acords ens fan més forts a tots».

Martí ha afegit que, donada la importància de l'assumpte, els quatre grups amb representació en el ple de la Diputació han acordat l'obertura d'un torn de paraula de cinc minuts per a cadascun dels portaveus, a fi que tots els partits puguen fixar la seua particular posició.

La declaració institucional anirà en la línia de la moció pactada dilluns passat per l'equip de govern i el Grup Popular, contemplant una sèrie de línies d'ajudes que complementen, en cas que resulte necessari, els programes de recuperació que activen el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana.

Convenis singulars

En un altre ordre de coses, cal recordar l'anunci realitzat dimarts passat a Altura pel president de la Diputació de signar convenis singulars amb els municipis afectats per a fer front a despeses generades pel foc. Va ser en el transcurs de la reunió que va mantindre al costat de la Delegada del Govern, Pilar Bernabé, i la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló, Eva Redondo, amb les alcaldesses i els alcaldes d'aquestes poblacions.

Ampliar terminis

En aquesta trobada, el president també va mostrar la disposició a retardar per als municipis afectats els terminis d'execució dels diferents plans i programes que impulsa la Diputació i la realització d'un pla específic perquè tinga continuïtat tot el que ja s'estava fent en matèria turística a través del Patronat Provincial.