Pasar al contenido principal

Prop de 4.000 persones visiten l'horta valenciana pel festival Miradors de l'Horta

Prop de 4.000 persones han visitat l'horta valenciana amb motiu de Miradors de l'Horta, el festival de cultura i de disseny promogut per Turisme Carraixet, la segona edició del qual s'ha celebrat del 7 al 17 d'octubre en diverses localitats de l'Horta Nord. D'acord amb l'organització, aquestes xifres mostren que “la iniciativa s'ha consolidat en tot just dos anys d'existència”.

De fet, el desenvolupament de Miradors de l'Horta ha coincidit amb la celebració de la 9a Trobada Nacional d'Associacions del Disseny (ENAD), que enguany ha tingut lloc a Santiago de Compostel·la. Ací, la proposta de Turisme Carraixet ha sigut presentada com un "referent estatal” en qualitat de “projecte d'innovació territorial basat en el disseny".

Miradors de l'Horta ha comprés més de 30 activitats gratuïtes (tallers, rutes teatralitzades, xarrades…) que s'han oferit en les localitats d'Albalat dels Sorells, Meliana, Foios, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Alfara del Patriarca i Vinalesa, vertebrant la Mancomunitat del Carraixet mitjançant la cultura i el disseny entorn de l'horta.

Així mateix, l'eix central de Miradors de l'Horta ha sigut una exposició integrada per set instal·lacions artístiques creades per estudis professionals íntegrament amb materials reciclables o reutilitzables. Tot això, sota el lema “Futurs de l'Horta”, ja que l'objectiu era convidar a la reflexió sobre el desenvolupament sostenible d'aquest espai.

En concret, entre les 40 propostes rebudes durant el procés de selecció, finalment es van triar les creacions de Clausell Studio juntament amb El Fabricant de Espheras, Isho Design i Maribel Alba; Vitamin; nituniyo juntament amb memosesmas; Clap Studio i Trashformaciones.

A més, la segona edició de Miradors de l'Horta ha estat especialment vinculada a les escoles de formació i les universitats, ja que ha comptat amb la participació d'estudiants del Màster en Disseny d'Interiors de la Universitat Cardenal Herrera CEU, així com les visites de la Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló, Barreira A+D i la Universitat de València.

Miradors de l'Horta va nàixer al setembre de 2019 per iniciativa de Turisme Carraixet. El festival compta amb la col·laboració de l'Associació Valenciana de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i de València Capital Mundial del Disseny 2022. De fet, ha sigut un dels projectes ‘Destacats VDW2021’ de la XII edició de la València Disseny Week.