Pasar al contenido principal

Pradas assegura que el Consell compta amb la “valuosa col·laboració” dels regants per a “continuar impulsant les polítiques de defensa hídrica”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que el Consell compta “amb la valuosa col·laboració” dels regants “per a continuar impulsant les polítiques de defensa hídrica, de protecció dels nostres interessos i de posada en valor d’este bé tan necessari per al nostre present i el nostre futur com és l’aigua”.

Pradas s’ha expressat en estos termes durant la seua intervenció després de la Junta General de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana que es va celebrar ahir a Sagunt.

La consellera ha reconegut la “important labor” de les comunitats de regants en la correcta gestió hídrica i els ha recordat que sempre tindran “un aliat” en el Consell perquè “darrere de l’aigua, hi ha vides i famílies, hi ha benestar i economia, per la qual cosa treballarem des del punt de vista tècnic i amb rigor per a aconseguir una millor gestió hídrica”.

En este sentit, Salomé Pradas ha recordat que en 10 mesos s’ha adjudicat les obres del Tram I i del marge esquerre del Tram II del posttransvasament Xúquer-Vinalopó amb una inversió total de 30 milions d’euros. A més, s’està duent a terme la modernització dels sistemes de regadiu en els sectors 42, 43 i 44 (Albal, Alcàsser, Beniparrell i Picassent) de la Séquia Reial, “unes actuacions en les quals invertirem 1,7 milions”, ha detallat.

A estes actuacions cal afegir la licitació dels projectes de xarxes de transport i execució de capçals dels sectors 21, 27, 28, 31, 36, 39, 45 i 1a de la Séquia Real del Xúquer, amb un import estimat de 500.000 euros.

“Regants i agricultors són el present i el futur del nostre progrés i desenvolupament i per eixa raó treballem per a atendre les seues necessitats i que l’aigua arribe als nostres sectors productius”, ha conclòs Salomé Pradas.