Pasar al contenido principal

Onda aposta amb el Projecte Abella per a conscienciar sobre la seua importància per al medi ambient

Onda ha celebrat este cap de setmana les terceres jornades del ‘Projecte Abella’ per a tractar de conscienciar sobre la importància de les abelles en el medi ambient. Persones apicultores de tota la Comunitat Valenciana han acudit a les xarrades on experts en el tema els han informat sobre l’etiquetatge de la mel o la situació actual del sector, entre altres.

Ángel Badenas, tinent d’alcalde de Sostenibilitat; al costat de Manuel Escrig, el portaveu d’Onda Sí Se Puede; han estat presents en les xarrades i han afirmat que “és important conscienciar i sensibilitzar sobre protegir les abelles en el medi rural, perquè és un problema que afectarà gran part de la població si no posem en marxa les solucions que ja existeixen”.

L’espai ‘Onda Natura’, situat al Molí de la Reixa, ha albergat les quatre ponències en les quals els assistents han pogut resoldre els seus dubtes amb els experts. La jornada ha començat a les 10.30 hores amb la xarrada de Carlos Muñoz, apicultor professional, sobre el ‘Panorama general de l’apicultura’; seguit de Sara Acuña, també apicultora i membre d’Ecologistas en Acción, amb ‘Proyecto etiquetado claro (de la miel)’, Koldo Hernández, portaveu de la campanya de contaminants químics d’Ecologistas en Acción, amb la ponència ‘Una possible resposta al armageddon apícola: l’ús de pesticides’; i ha finalitzat la jornada Sara Acuña, que ha parlat sobre la ‘Apicultura sostenible, un gran repte per al segle XXI’.

Ángel Badenas s’ha mostrat content amb l’acceptació que ha tingut el ‘Projecte Abella’ en la seua tercera edició i explica que “això demostra la preocupació dels onders per a revertir aquesta situació” i ha afegit que “és important dur a terme projectes com aquest i contribuir al fet que no desaparega l’apicultura”. Per part seua, Manuel Escrig, ha recordat que “el 75% dels cultius del món depenen de la pol·linització de les abelles i altres insectes i aquests insectes estan desapareixent des de 1999. Actualment, estan morint una mitjana de 30% i a vegades un 80% de les abelles de cada colònia”.