Pasar al contenido principal

Nules celebra este divendres una jornada sobre el tractament sostenible de l'aigua

“Soluciones verdes para el tratamiento de aguas subterráneas contaminadas para cumplir con los estándares de la directiva de aguas potables”, és el títol de la jornada Life Spot que se celebrarà divendres, 27 d’octubre, a Nules.
En aquesta jornada de divulgació del projecte europeu Life Spot que organitza l’Ajuntament de Nules juntament amb Facsa s’analitzarà la problemàtica de la contaminació de les aigües per nitrats i en la qual s’exposaran els avantatges d’aquest projecte, així com altres iniciatives relacionades.

En concret, la jornada es desenvoluparà al saló d’actes de la Caixa Rural de Nules en horari de 9 a 13 hores, i es pot participar prèvia inscripció tant presencialment com online. Així doncs, entre les temàtiques que s’exposaran cal destacar “Introducción técnica a la contaminación de acuíferos” amb diferents ponències; “Proyecto Life Spot. Soluciones verdes para el tratamiento de aguas contaminadas de acuíferos; i “Otros casos aplicados al tratamiento de aguas de acuíferos y potables”.

A més, al finalitzar la jornada tindrà lloc una visita a la planta pilot Life Spot que es troba en la Planta de Tractament de Proveïment per Osmosi Inversa de Nules.

El regidor de Subministrament d’Aigua de l’Ajuntament de Nules, Adrián Sorribes, explica que “des del consistori estem impulsant aquest projecte europeu per al tractament sostenible de l’aigua. Aquest projecte anomenat LIFE SPOT investiga la viabilitat tècnica, ambiental i econòmica d’un nou tractament sostenible, que processa l’aigua subterrània que no compleix els paràmetres necessaris per a ser apta per al consum, mitjançant tecnologies basades en la natura”.

De fet, gràcies al suport de l’ajuntament, aquest projecte ha provat la seua eficàcia a través d’aquesta planta pilot de desnitrificació que Facsa ha establert en les instal·lacions de tractament per osmosi inversa del Servei Municipal de Proveïment d’Aigua Potable de Nules.

En definitiva, “l’objectiu d’aquesta iniciativa és proporcionar una gestió integrada de nutrients i contaminants orgànics causats per l’agricultura en zones rurals d’Europa, promovent la sostenibilitat i la resiliència a través de solucions basades en la natura i la valorització de la biomassa algal”, assenyala el regidor Sorribes.