Pasar al contenido principal

Naix Essències, turisme experiencial pel món rural d'Alacant

‘Viure els nostres pobles’ és la pedra angular d’Essències, un projecte que naix amb l'objectiu d'oferir serveis de turisme experiencial. La cultura, la naturalesa i el patrimoni de cada localitat conformen una oferta molt especial: descobrir i gaudir paisatges, història i tradicions de cada zona.

Essències és un projecte inspirat en l'economia social i en la bona governança, on els propis artesans, els propis veïns, us ensenyaran de primera mà els aspectes més arrelats al territori: la seua gastronomia, les seues arrels, la seua cultura. Per a aconseguir-ho, des d’Essències hem traçat diferents itineraris temàtics:

  • Experiències d'oficis, costums i tradicions que van perdent-se amb el pas dels anys.
  • Història dels nostres pobles.
  • Paisatges del nostre territori.
  • Gastronomia tradicional.
  • Conéixer cara a cara a les persones que han sabut conservar tota aquesta riquesa cultural.

La terra, el patrimoni i les nostres tradicions són part fonamental d’Essències. Cada itinerari està pensat per a sorprendre't. Un projecte que naix per a compartir la riquesa cultural i natural que atresorem.

Destins Essències, més enllà d'una simple escapada

Essències et proposa experiències úniques, escapades amb encant, passar un dia diferent practicant ‘turisme de poble’. En el món rural d'Alacant hi ha llocs per a visitar i històries que han marcat la nostra essència: Cocentaina, Balones, La Torre de les Maçanes o La Canyada són alguns d'ells. Descobreix cada racó amb nosaltres!

  • LA RUTA DE LES OLIVERES MIL·LENÀRIES
  • LA RUTA DEL TRESOR
  • TRILOGIA MEDITERRÀNIA: OLI, PA I VI
  • CAMINANT ENTRE OLIVERES CENTENÀRIES

Reservar la teua experiència és tan senzill com seguir aquests passos:

  1. Entra al web: https://www.essencies.net/fes-la-teua-reserva.php
  2. Clica en ‘Fes la teua reserva’ del menú principal.
  3. Clica en el botó RESERVAR de l'itinerari que vols realitzar.
  4. Registra't, indica el nombre de places i clica “Contractar

 

 

En un parell de minuts has reservat la teua escapada per a conéixer la història, els paisatges i les tradicions, els oficis, la gastronomia i la gent dels nostres pobles.

La visió i missió d’Essències es basa en l'economia solidària, col·laborativa i sobretot, el desenvolupament sostenible. Coneix el que han preparat per a tu: propostes de turisme experiencial basades en l'economia social com a motor de dinamització de les zones rurals. Descobreix el teu entorn!