Pasar al contenido principal

Mil primaveres de l'horta, una campanya per mantenir viu el nostre patrimoni més saludable 

Llauradors, fruiteries, comerços de proximitat, restaurants de KM0, botigues de lloguer de bicis, guies turístics, tots formen part del futur de l'horta. I tots estan representats en la campanya que rep el nom de Mil Primaveres de l'horta que organitza Turisme Carraixet. Des d'ara i fins al final de juliol, tots volen ajudar a mantenir viu el patrimoni més saludable.

 

 

Per a ajudar a identificar, visibilitzar i promoure el consum del producte de proximitat de l'horta de València, s'ha repartit material identificatiu per a les seues fruites i verdures en més de 400 fruiteries de la Comunitat Valenciana i 200 en la resta d'Espanya: 1800 marcadors Productes de l'horta de València, 600 penjolls i 40.000 etiquetes.

Rutes teatralitzades

Sabíeu que en el Museu de l'Horta d'Almàssera hi ha una màquina del temps? Des del neolític fins als nostres dies, Alberto, Fátima, Cavanilles, Vicent i Sonia, els personatges de la ruta ens descobriran la importància d'aquest lloc que ens encanta i ens atrapa. Quines espècies van portar els musulmans? Què es cultivava durant la Il·lustració? Com va afectar la revolució verda a la nostra horta? Quina és l'agricultura del futur? Aquestes preguntes i moltes més seran revelades en la ruta “Mil Primaveres de l'Horta”. 

Dies: 3 i 4 i 10 i 11 de juliol.

Hora: 19.00 a 20.30 hores aproximadament.

Eixida i arribada: Museu de l'Horta d'Almàssera.

Termini inscripcions:

3 i 4 de juliol: des del 28 de juny a les 9.00 hores.
10 i 11 de juliol: des del 5 de juliol a les 9.00 hores.

Correu inscripcions: 1000primaveres@calderonaviva.com

Menús Mil Primaveres dels restaurants de Tastem l'Horta

El Club de Producte dels restaurants de l'horta també s'han unit a la celebració. Ca Xoret, Ca Pepico, La Barraca de Toni Montoliu, Jadelu, el Racó i La Lluna, cadascun d'ells ha elaborat un menú especial KM0, disponible a partir del 22 de juny.

Preu menú complet: 25€ (beguda i café no inclosos)

Descarrega't ací els menús KM.0 dels restaurants.

 

 

Ajudant a conèixer els comerços de proximitat

Demana't una orxata amb fartons a Almàssera i porta't un dolç típic de Meliana. Compra unes llonganisses seques a Bonrepòs i Mirambell i descobreix melons, tomaques i figues en les fruiteries i verduleries del Carraixet. Així fins a 52 establiments dels 7 municipis de la Mancomunitat del Carraixet que s'han unit per a regalar, per una compra mínima de 8 €, productes d'altres establiments dels pobles veïns.

Coneix tots els establiments participants ací.

 

 

I si vas en bici, el lloguer t'ix gratis

A més, han arribat a un acord amb doyoubike per a fomentar la mobilitat sostenible en l'horta. Per això, si vas a qualsevol de les activitats de Mil Primaveres amb alguna de les seues bicicletes, el lloguer t'ix gratis.

Contacta amb doyoubike i informa't en este enllaç.