Pasar al contenido principal

Mercaflor patrocina el concurs de caleses engalanades de la Batalla de Flores de València

L'Associació de Venedors de Mercaflor amb la col·laboració de Mercavalència donarà suport enguany al tradicional concurs de caleses engalanades de la Batalla de Flors. L'associació, de més de trenta anys d'existència, aglutina a les empreses majoristes i productores de flors i plantes que operen en Mercaflor.

Les nou caleses concursants estaran decorades per nou prestigioses firmes, grans clàssics de l'esdeveniment com Paco Montañana, Javier Montañana i Violeta by Lolín i nous en este certamen com a Vara Piquer, La Casita de les Flors, Quico Moret, Meuhouse i Floratropic, que ve des del Mercat Central d'Onda. La novena calesa serà molt especial ja que estarà confeccionada per la pròpia Associació de Venedors de Mercaflor usant exclusivament plantes.

El president de Mercavalència, Carlos Galiana ha declarat que “Mercaflor és un mercat referent en flor i planta i un punt de trobada per a professionals del sector, era lògic que estigueren presents en la gran celebració de la flor a València que és la Batalla de Flors”. I és que efectivament Mercaflor és molt més que un mercat que reuneix per a professionals la més variada oferta en flor i planta. Periòdicament es realitzen cursos, demostracions florals i esdeveniments amb grans artistes florals internacionals als quals assisteixen els millors professionals del sector.

Per la seua banda, Estrella Orón, presidenta de l'Associació de Venedors de Mercaflor assegura que “volem mostrar al públic final la gran faena que fan els nostres floristes, posar en valor la seua creativitat i professionalitat. A València comptem amb grans artistes que segur que sorprendran”.

Durant la setmana, dues de les caleses participants han estat exposades en Mercaflor, dins de la sala de vendes. Floristes i majoristes de flor i planta han pogut estudiar les possibilitats, prendre mesures, dissenyar estructures i anar donant forma al que veurem el diumenge en l'Albereda. La imatge de les calesas envoltades de l'oferta floral de Mercaflor ha cridat també l'atenció tant del personal de Mercavalència com de les empreses dedicades a la distribució de fruita, verdura i peix.

Les floristeries concursants comptaran amb el mateix pressupost per a engalanar les caleses i el jurat de la Batalla de Flores decidirà quina obra és mereixedora del premi. Les caleses estaran tripulades per entitats valencianes.

L'ordre serà el següent:

Calesa 31 tripulada per Llar Escola Sant Bult

Florista: Flores Montañana (Javier Montañana)

Calesa 32 tripulada per Ateneu Mercantil

Florista: Flores Montañana (Paco Montañana)

Calesa 33 tripulada per Festes Mare de Déu dels Desemparats de Natzaret

Florista: Vara Piquer S.L.

Calesa 34 tripulada per Festes Populars de Patraix

Florista: Floratopic

Calesa 35 tripulada per Festes Populars de Sant Marcel·lí

Florista: La Violeta - Lolín

Calesa 36 tripulada per Federació de Cases Regionals

Florista: La Casita de las Flores

Calesa 37 tripulada per Federació de Cases Regionals

Florista: Flores Meuhouse

Calesa 38 tripulada per Federació de Cases Regionals

Florista: Floristería Quico Moret

Calesa 39 tripulada per Federació de Cases Regionals

Florista: Associació de Venedors de Mercaflor