Pasar al contenido principal

Medi Ambient edita una sèrie d'animació sobre el canvi climàtic per a l'àmbit escolar

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha posat en marxa la campanya "Clips per a salvar el món'. Es tracta d'un conjunt inicial de quatre audiovisuals curts de sensibilització i comunicació ambiental sobre el canvi climàtic, els personatges dels quals es basen en la campanya del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana; "Vinyetes per a salvar el món"i que seran distribuïts als centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Els personatges del còmic, que han sigut creats pel propi alumnat, cobren vida audiovisual a través de vàries historias en les quals es qüestionen aspectes de la vida quotidiana que incideixen en el canvi climàtic.

Concretament, la trama dels vídeos conta la història d'uns alienígenes que arriben a la Terra fugint de la degradació ambiental que, ells mateixos, han provocat en el seu planeta, anomenat Punxor, i que pensen que en la Terra encara poden respirar aire pur.

Són quatre històries diferents sobre malbaratament alimentari, consum energètic, prevenció d'incendis i altres aspectes relacionats amb el canvi climàtic.

'Clips per a salvar el món', té un marcat caràcter educatiu i està dirigit al públic escolar i familiar. Consta de quatre audiovisuals, de menys de dos minuts cadascun, en el qual s'entrevista als personatges principals i ens permet reflexionar sobre temes essencials en els quals els ciutadans podem influir de manera rellevant solo amb millorar el nostre comportament.

En un d'ells, Mar, una xiqueta terrícola, reflexiona sobre el malbaratament alimentari i com ens afecta en el nostre dia a dia. En un altre, l'Esperit de l'aigua, personatge que ve del planeta Punxor, ens explica la importància d'aquest recurs essencial per a la vida dels éssers vius en el nostre planeta.

El segon protagonista de la Terra, Marc, aposta per una gestió eficient de l'energia i l'ús d'alternatives renovables i finalment, l'alienígena Glub ens alerta de la importància de previndre els incendis forestals i com hem de conservar i cuidar la nostra natura.

La campanya serà completada pròximament amb un cinqué episodi on apareixeran tots els personatges i que serà el primer capítol d'una història que no ha fet més que començar.

Amb els còmics i els audiovisuals es pretén treballar amb l'alumnat des d'edat molt primerenca en valors socials i ambientals. Aquesta campanya té una extensió a l'aula amb recursos didàctics que està preparant el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV).

Per a poder conéixer la campanya 'Clips per salvar el món', es pot accedir a la pàgina web de la conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural (consultar ací).