Pasar al contenido principal

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana lideraren de nou el conjunt durant el primer mes d'enguany

El sector agroalimentari va liderar de nou l'exportació de la Comunitat Valenciana durant el passat mes de gener amb un valor de 791,7 milions d'euros i un ascens del 8,5 %, segons dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana dependent de la Secretaria d'Estat de Comerç.

Les exportacions totals de la Comunitat Valenciana han aconseguit un valor de 3.395 milions d'euros el mes de gener de 2023, la qual cosa representa un increment del 13,2 % respecte al mateix període de l'any anterior.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha comentat que "el mes de gener de 2023 es manté la tendència de recuperació i creixement amb el qual havíem finalitzat l'any 2022, encara que veiem descensos en algunes àrees geogràfiques que esperem que recuperen xifres de creixement en els pròxims mesos.”

El mes de gener, les exportacions de la província de València aconsegueixen un valor de 1.999,4 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 19 % respecte al mateix mes de l'any anterior. Castelló registra un valor de 790,4 milions d'euros, amb un descens del 3 % i Alacant exporta productes per valor de 605,2 milions d'euros, amb un increment del 19,7 % respecte al mes de gener de 2022.

La Comunitat Valenciana se situa en aquest període com la tercera Comunitat Autònoma més exportadora, amb l'11 % del total estatal.

Rafa Climent ha destacat la "ferma aposta de les empreses de la Comunitat Valenciana pels mercats exteriors, en la qual compten amb el suport de la Conselleria d'Economia Sostenible i més encara en un escenari complex com l'actual".

Al sector agroalimentari li segueix el capítol d'automoció amb 503,6 milions d'euros, xifra similar a la del mes de gener de 2022. En tercer lloc se situen les semimanufactures no químiques, amb un valor de 464,1 milions d'euros i un descens del 5,9 %.

Li segueixen els béns d'equip amb 440 milions d'euros i un destacat ascens del 37 %. Els productes químics registren un valor de 403 milions d'euros, amb un ascens del 4,6 %. Les manufactures de consum ascendeixen a 304,4 milions d'euros, amb un increment del 10,2 %.

Per àrees geogràfiques

Per destins, les exportacions de la Comunitat Valenciana dirigides a la UE al gener de 2023 ascendeixen a 2.115 milions d'euros, amb un ascens del 23,1 %. En aquesta àrea, Alemanya, França, Itàlia i Portugal encapçalen la classificació amb ascensos situats en un 36,7 %, 21,7 %, 19,2 % i 16 % respectivament.

Els països de la resta d'Europa experimenten un ascens del 5,2 %. Per contra, les exportacions dirigides a Amèrica registren un descens del 2,7 %, mentre Àfrica experimenta un descens del 14,8 %. Les exportacions de la Comunitat Valenciana amb destinació a Àsia creixen un 1,1 %.