Pasar al contenido principal

Les Coves de Vinromà demana subvenció per a una biotrituradora com a alternativa a les cremes agrícoles

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà (Plana Alta) ha sol·licitat una subvenció per a l'adquisició d'una biotrituradora amb la intenció d'oferir alternatives a la crema de restes agrícoles, i especialment davant la nova normativa continguda en la llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular i la posterior resolució de la Conselleria d'Agricultura publicada ahir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La subvenció tramitada amb aquesta Conselleria ascendeix a 12.787 € i també contempla el cost del personal que s'encarregaria de manejar aquesta maquinària durant la temporada de cremes. Així mateix, l'objectiu del consistori és poder prestar aquest servei als agricultors del municipi.

La prevenció d'incendis forestals mitjançant aquests nous mètodes és una de les qüestions en les quals incideix la nova regulació. En aquest sentit, les Coves de Vinromà disposa d'una superfície agrícola en Zona d'Influència Forestal de 6.119,66 hectàrees.

“Davant les noves directrius marcades i per a facilitar aquesta transició, creiem convenient que l'Ajuntament dispose d'un equip de tractament de residus vegetals per a ajudar i aportar una solució als agricultors que necessiten retirar aquestes restes dels seus camps“, ha manifestat Mònica Nos, alcaldessa de la localitat.