Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de València posa en marxa una campanya informativa sobre els avantatges fiscals d'implantar panells solars

L'Ajuntament de València posa en marxa una campanya informativa i de sensibilització sobre la necessitat d'implantar sistemes d'aprofitament d'energia solar fotovoltaica i els avantatges fiscals de la seua instal·lació, consistents en la bonificació de l'Ordenança de l'IBI i la del ICIO.

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon ha afirmat que "les energies renovables són fonamentals per als nostres objectius de ciutat, per a combatre l'emergència climàtica, promoure la transició energètica i ajudar les famílies de València a poder contribuir al canvi de model energètic”, i ha indicat que “des del govern de Ribó volem ajudar als veïns i veïnes de València, i a més aconseguir el nostre repte de descarbonització”.

La campanya durà a terme diferents accions entre les quals destaquen l'emissió d'un vídeo d'una duració de 10 segons a través del Canal EMTV, que es podrà veure durant tres mesos en els 450 autobusos de les 45 línies de la ciutat. També es realitzarà una campanya gràfica que s'instal·larà tant a l'interior com en l'exterior d'alguns autobusos, així com en diferents elements fixos de la ciutat com  marquesines, MUPIS, mastelers i rellotges.

Amb la signatura del Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses i l'elaboració del Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAUS) de la ciutat de València, l'Ajuntament es va comprometre a posar en marxa una sèrie d'accions encaminades tant a l'adaptació al Canvi Climàtic com a la mitigació de les emissions de CO₂ i va establir entre altres l'objectiu d'augmentar l'ús d'energia procedent de fonts renovables. Des del primer moment està desenvolupant les seues competències en Transició Energètica i Lluita contra el Canvi Climàtic a través de diverses eines i iniciatives, des de nous instruments de planificació, com el denominat Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible a la Ciutat de València, fins a l'Oficina de l'Energia o l'Observatori del Canvi Climàtic.

Recentment, la Comissió Europea ha anunciat que València ha sigut designada com una de les 100 ciutats europees que assumiran el repte de convertir-se en climàticament neutres i intel·ligents en 2030. El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon ha assenyalat sobre este tema, que “este és un objectiu molt ambiciós que situa a València com a referent europeu en la lluita contra el canvi climàtic, però perquè este projecte siga un èxit és necessari implicar a tota la societat, des de les administracions, les empreses, les associacions, els mitjans de comunicació i especialment a la ciutadania”.

Davant l'elevat increment del cost de l'energia que han de suportar tant les persones en les seues llars com en els comerços i negocis, es fa necessari promocionar de la implantació de panells fotovoltaics amb el doble benefici de l'estalvi en la factura energètica per a qui fa eixa inversió i la contribució en la reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle que beneficia al conjunt de la societat.