Pasar al contenido principal

L’Ajuntament de València i Per l'Horta organitzen este diumenge un mercat de venda directa de taronges davant les Torres dels Serrans

L’Ajuntament de València i Per l’Horta organitzaran este diumenge davant les Torres dels Serrans un mercat extraordinari per a la venda directa de taronges per part dels llauradors i llauradores. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha destacat “l’oportunitat per comprar taronges i mandarines a preus justos, directament als seus productors”.

Serà este diumenge, 16 de gener, de 10 a 14 hores en la plaça de la Crida, l’esplanada per a vianants davant les Torres dels Serrans. Les persones que cultiven els cítrics els podran vendre directament a les i els consumidors. Alejandro Ramon ha explicat que “hi haurà l’opció d’adquirir diversos productes de temporada, amb les taronges i les mandarines com a productes estrela”.

La iniciativa pretén conscienciar la ciutadania de la necessitat d’uns preus justos per als productes agraris i compta amb el suport de sindicats de llauradors i llauradores, entitats agraristes i ecologistes i associacions de persones consumidores.

“En moltes ocasions el preu oferit al llaurador no és just i ni tan sols arriba a cobrir els costos de producció, per això posem a la seua disposició este espai per vendre sense intermediaris la seua producció i que la gent puga comprar a preus justos producte tan nostre, d’ací, de l’horta”, ha explicat el regidor, per a qui l’acte donarà visibilitat als llauradors i llauradores en plena campanya de la taronja i just quan han vist com els preus han caigut fins i tot per sota del preu de cost, amb les taronges navelines a tall d’exemple.

El mercat extraordinari de la taronja forma part de la campanya Preus Justos, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de València, que està impulsada per Per l’Horta, juntament amb una quinzena d’organitzacions agràries, agraristes, ecologistes i de consumidors. Es tracta de la segona edició, després d’un mercat extraordinari de la ceba i la creïlla, realitzat al juny amb un gran èxit de públic.