Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Sant Jordi promociona el seu oli i les seues mandarines en la fira ‘Le Marché Au Gras’ en el sud de França

L'Ajuntament de Sant Jordi ha aprofitat la seua bona relació amb el municipi francés de Pechabou per a promocionar el consum de l'oli i les mandarines dels productors locals amb un estand propi en la fira ‘Le Marché Au Gras’, que se celebra en aquesta localitat del sud de França.

Cal tindre en compte que tots dos municipis estan germanats, per la qual cosa l'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, ha aprofitat el cap de setmana per a reunir-se amb l'alcaldessa de Pechabou i els seus regidors per a estudiar nous projectes que puguen beneficiar al municipi del Maestrat.

Iván Sánchez Cifre ha valorat molt positivament aquesta trobada perquè “tant l'oli de la Cooperativa Agrícola de Sant Jordi com les mandarines dels nostres productors locals han tingut molt bon acolliment i permet obrir oportunitats per a ells, així com per a promocionar turísticament el poble en el sud de França, ja que aquesta fira atrau a milers de visitants”.

A més de les activitats promocionals que s'han desenvolupat aquest cap de setmana, a nivell institucional va haver-hi un acte amb l'alcaldessa i els regidors de Pechabou per a estudiar nous projectes. De fet, igual que ha fet Sant Jordi ara, “ells baixaran a la fira que celebrem en Sant Jordi durant el mes d'agost per a promocionar els seus productes. També hem estat treballant sobre la base de potenciar la cultura amb intercanvis en els quals participen la banda de música i la coral del nostre poble”, ha explicat Iván Sánchez Cifre.

Aquesta trobada que ha tingut lloc aquest cap de setmana a França amb el poble germanat de Pechabou ha sigut molt emotiu perquè tots dos municipis l'han recuperat després de l'aturada provocada per la pandèmia del Covid.

Pechabou és un municipi de 1.500 habitants que està situat a tan sols 12 quilòmetres del centre històric de Tolosa. Pechabou és un poble molt atractiu durant tot l'any, ja que ofereix a veïns i visitants la possibilitat de gaudir de nombroses activitats organitzades per les diferents Associacions culturals, lúdiques i esportives, com a exemple destaquen: Associació de Pintors Amateur locals, coral, fútbol, tennis de taula, esgrima, grup de teatre, grup de ball, cursos d'idiomes, etc.

Les festes del poble se celebren cada any l'últim cap de setmana d'agost, encara que el seu esdeveniment festiu més destacat és aquest que se celebra a mitjan novembre: "Le Marché Au Gras" (Mercat del Foie gras). En el mateix participen artesans arribats d'altres poblacions veïnes de Pechabou ofereixen els seus productes de gran qualitat, com ara: el foie gras en totes les seues variants, magret d'ànec, formatges de la zona, embotits de cérvols, melmelades casolanes i vins de la regió, així com l'oli d'oliva verge i les mandarines de Sant Jordi, tots dos productes molt benvolguts per veïns i visitants d'aquesta fira francesa.