Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Nules impulsa un projecte europeu per al tractament sostenible de l'aigua

L’Ajuntament de Nules impulsa un projecte europeu per al tractament sostenible de l’aigua. Aquest projecte anomenat LIFE SPOT investiga la viabilitat tècnica, ambiental i econòmica d’un nou tractament sostenible, que processa l’aigua subterrània que no compleix els paràmetres necessaris per a ser apta per al consum, mitjançant tecnologies basades en la natura.

De fet, gràcies al suport del consistori, aquest projecte ha provat la seua eficàcia a través d’una planta pilot de desnitrificació que Facsa ha establert en les instal·lacions de tractament per osmosi inversa del Servei Municipal de Proveïment d’Aigua Potable.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és proporcionar una gestió integrada de nutrients i contaminants orgànics causats per l’agricultura en zones rurals d’Europa, promovent la sostenibilitat i la resiliència a través de solucions basades en la natura i la valorització de la biomassa algal.

Així doncs, el regidor de Subministrament d’Aigua de l’Ajuntament de Nules, Adrián Sorribes, i el tècnic municipal, Salvador Górriz, han visitat recentment la planta pilot ubicada en les instal·lacions municipals. Al respecte, Sorribes ha comentat que “des de la Regidoria d’Aigua estem molt compromesos amb els projectes sostenibles, i per tant sempre que siga possible incentivar aquells treballs relacionats amb la investigació, innovació i divulgació del sector de l’aigua que vetllen per la conservació del medi ambient, unirem esforços per a recolzar-los”.

En aquest context, l’Ajuntament de Nules i Facsa han organitzat una jornada de divulgació que se celebrarà el pròxim 27 d’octubre, en la qual s’analitzarà la problemàtica de la contaminació de las aigües per nitrats i en la que s’exposaran els avantatges d’aquest projecte, així com altres iniciatives relacionades.